300 szoborból nyílt múzeum a tenger mélyén

  A Kanári-szigetek legrégebbi tagján, Lanzarote szigetének partközelében 14 méter mélyen a tengervízben nyílt meg egy múzeum.

  Fotó: Museo Atlantico

  Mintha víz alatt látnánk egy megkövesedett Pompeji-t, olyanok ezek a különleges szobrok, amelyeket csak a búvárkodók láthatnak - írja a Turizmus.com. A közelmúltban Lanzarote-ban nyílt víz alatti múzeum alkotásai lettek az egyébként is népszerű üdülőhely legújabb turista látványosságai, amelyek a társadalom mai kérdéseire keresik a választ.

  A közel 300 szobrot fokozatosan vitték le a tenger egyik sekélyebb területére, és 14 méter mélyen állították ki. A Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote partjainál, a Museo Atlanticóban látható művek Jason de Caires Taylor brit szobrász alkotásai, akinek nem ez az első víz alatti projektje. A leghíresebb víz alatti műve a Lampedusai csónak, a Földközi-tengeren át menekülőknek állít emléket. De a Lanzarote vizében álló megdöbbentőn élethű és a víz zöldjétől elszíneződött szobrok is mai élethelyzeteket ábrázolnak.

  Szakértők szerint a szobrok akár 300 évet is kibírnak a sós vízben, idővel a természet részévé válnak, mivel a tenger állat- és növényvilága „benövi" a műveket, akárcsak a hajóroncsokat. A múzeum meglátogatását rövid búvártanfolyam után ajánlják a turistáknak.

  Fotó: Museo Atlantico
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!