Ördögszobor miatt áll a bál Segoviában

  Az ördög szervesen hozzákapcsolódik a spanyolországi Segovia legendáriumához, pontosabban az akvaduktéhoz (hajdani vízvezetéket hordozó völgyhíd). Ennek emlékére szobrot öntöttek bronzból, amin a patás-szarvas ördög pózol, de a szobrot a BBC News szerint sok kritika érte.

  Ugyanis az ördög túl vidám.  

  A lakosok nem támogatják túlzottan a művet, amin Belzebúb épp szelfit készít magáról vigyorogva, egy okostelefonnal. Egy bíró is leállíttatta a szoborállítás folyamatát, mivel az bántja a keresztény hívők lelkületét.

  A segoviai ördög.Forrás: YouTube/Radio Televisión de Castilla y León

  A helyzet odáig fajult, hogy Segovia lakosainak közel 10 százaléka (5400 ember) aláírta a szoborellenes petíciót. Az ördögöt ugyanis nem egy joviális, vidám figurának kell beállítani szerintük, hanem taszítóként és megvetendőként.

  Az ostor persze szegény szobrászon, José Antonio Abellán csattan, aki nem érti a felhördülést. A spanyol El Paísnak azt nyilatkozta, hogy „csak tisztelegni akartam a városom előtt és alkotni valamit, amivel visszaadom mindazt, amit kaptam."

  Claudia de Santos városi tanácsos is igazságtalannak és elszomorítónak minősítette a támadást, illetve közölte, személyesen győződik meg róla, hogy a szoborállítás rendben végbemegy-e.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!