19 hely 2019-re, amik kihagyhatatlanok az Airbnb szerint

Az Airbnb a szobakiadás segítésén túl érzékenyen figyeli a felhasználók rezdüléseit is, és ez alapján trendvonalakat rajzol. A brit Evening Starndard meg is írta, hogy néztek ki ezek a trendvonalak 2018-ban, és ebből milyen következtetéseket vont le az Airbnb 2019-re vonatkozóan. Íme a jövő év top 19 úticélja, egy-egy mondattal megindokolva:

Kaikoura, Új-Zéland: 2016-ban megrongálta egy földrengés a Déli-sziget északi részét, de a népszerű bálnaleső hely újra elérhető.

Hsziamen (Xiamen), Kína: Az ország délkeleti partvidékén található kikötőváros mellett fekszik Kulangszu, a térség építészeti gyöngyszeme, ahova nem engednek autókat.

Puebla, Mexikó: Csak kétórányi autózásra Mexikóvárostól található a pezsgő művészeti életéről és csokiszószáról híres település.

Normandia, Franciaország: Szintén kétórányi utazásra (vonattal) fekszik a fantasztikus partvidék, amin átgázolt a történelem.

Great Smoky Mountains, USA: Észak-Karolina és Tennessee között terül el a hegyvidék, amit imádnak a túrázók.

Buenos Aires tartomány, Argentína: A főváros környéki méretes régió csinos strandokkal és erdőkkel tarkított, és az ország legbarátságosabb Airbnb-jei is itt vannak.

Buenos AiresForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ralf Hirschberger

Accra, Ghana: A békés nyugat-afrikai ország fővárosa pazar strandokkal, szuper piaccal és pezsgő éjszakai élettel csábít.

Mozambik: Ha már Afrika, ugorjunk le délre is, ahol végtelen tengerpartok és csodálatos szigetek várnak.

Külső-Hebridák, Nagy-Britannia: Skócia nyugati partjainál terül el a méretes szigetcsoport, ahol szabadon szaladgálnak a szarvasok.

Vakajama prefektúra, Japán: Oszakától délre fekszik ez a tartomány, ahol Kojaszan, a singon buddhizmus központja is található, és ahol templomokban is megszállhatunk.

Catskill Mountains és a Hudson völgye, USA: Pár órányira New York Citytől nyugalmas erdőségek, kalandos túraútvonalak és jó borászatok várnak.

Catskill MountainsForrás: Image Source/Melissa Goodwin

Santa Catarina állam, Brazília: Az ország déli részén található tagállam városaiban ugrásszerűen nőtt meg a foglalások száma, mint a fővárosban, Florianópolisban.

Batumi, Grúzia: A Fekete-tenger partján lévő üdülőváros óvárosa és modern üdülőnegyede se kispályás.

Winnipeg, Kanada: Manitoba tartomány székhelyének legfelkapottabb része a Forks, ahol régi raktárakból csináltak hipszter negyedet.

Pondicherry, India: Indiában is volt régen francia gyarmat, méghozzá itt, nem messze a nyüzsgő Chennaitól.

Üzbegisztán: Elképesztő ütemben nő a turizmus a közép-ázsiai államban, hála a vízumkönnyítéseknek és az elképesztő iszlám építészetnek (mint Szamarkand).

Calabria, Olaszország: Az olasz csizma orra drámai partokat, középkori falvakat, magas hegyeket és viszonylag kevés turistát kínál.

Bringaverseny Calabriában.Forrás: AFP/Luk Benies

Andalúzia, Spanyolország: A legdélebbi spanyol régióban olyan történelmi városokat találunk, mint Granada, Córdoba és Sevilla, és akkor a helyi konyháról nem is beszéltünk.

Tajvan: Még mindig a fővárosba, Tajpejbe megy a legtöbb turista, de olyan vidék városok is egyre népszerűbbek, mint Dahszi (Daxi) vagy Jucsing (Yujing).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek