Zongoristákkal lesz tele Szabadka néhány napig

Tavaly úgy alakult, hogy az Electe civil szervezet két részre bontotta a Piano Fest névre keresztelt fesztivált, amelynek első felvonása már novemberben lezajlott Szabadkán, a remek zongorajátékok pedig januárban folytatódnak.

A Nemzetközi Zongorafesztivál tegnap kezdődött egy izraeli páros koncertjével, és 25-én ér véget – ami azt jelenti, hogy a napokban számos négykezes és kétzongorás hangversenyt hallhat a közönség. A koncerteket a Szabadkai Városháza Dísztermében és a Szabadkai Zeneiskolában tartják.

Zongorajáték zengi be SzabadkátForrás: Shutterstock / Készítette: krisana yindeeclub

Ma este egy orosz zongorakettős játszik a szecesszió városában, Alina Shernyakova és Ekaterina Berezan Rahmanyinovot négykezessel lépnek fel. A szervezők szerint érdemes meghallgatni, hogy az oroszok hogyan állnak a komolyzenéhez.

Érdekesnek ígérkezik a szerdai gálahangverseny is, melyen a rendezvényt kísérő mesterkurzus válogatott hallgatói fognak fellépni. A képzésre egyébként Oroszországból, Izraelből, Horvátországból érkeznek az érdeklődők, jelentkezett egy német duó, és sokan jönnek Magyarországról is. A korosztály és a műsor tekintetében is ez egy vegyes gála, hiszen egyaránt lesz szóló és négykezes, illetve kezdők és profik is fellépnek a Városházán.

A japán és német kettős csütörtökön lép felForrás: Electe

Csütörtöktől a fesztiválnak a Szabadkai Zeneiskola ad otthont, ahol már kétzongorás koncertet hallhatnak a zenekedvelők. Egy német-japán duó, név szerint Eva-Maria Weinreich és Tomohito Nakaishi nem először játszanak a Piano Festen. Az idei műsorukban Liszt, Scriabin és Rahmanyinov dallamai csendülnek fel. A kurzust záró koncertre 25-én kerül sor a zeneiskolában – írja a vajdasági Hét Nap hetilap.

A hangversenyek 20 órakor kezdődnek, és ingyenesen látogathatóak, a művészek fellépésének időtartama pedig megközelítőleg 60 perc lesz.

Amíg az esti koncertre várnak, érdemes ellátogatni a napokban megnyitott Zsinagógába is, amely az elmúlt években óriási felújításon esett át, így most a szecessziós város egyik legnagyobb látványosságának számít.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek