A Vadnyugat egy szelete eladó Kaliforniában

Kevesebb, mint egymillió dollárt kérnek azért a szellemfaluért az Inyo hegységben, melyben a legvadabb westernhangulatot élheti át majd vásárlója.

A faluval járó földterület önmagában sem csekély: mintegy háromszáz hektárt kínálnak eladásra – írja az Independent. A tizenkilencedik századi Cerro Gordo bányászfalu vevője a bányászati jogokat is megkapja annak történelmi szállodájával, kápolnájával, ivójával és fogadójával együtt: összesen huszonkét épületről beszélünk.

A 925 ezer dolláros irányáron kínált falu az első nagyobb bányásztelepülés a Sierra Nevadától délre, és az úgynevezett "ezüstúton" feküdt, mely Los Angeles-nél ért véget, és részben annak fellendüléséért is felelős. A falu évtizedekig egy család magántulajdonában volt, akik most egyszerűen úgy érezték, eljött az idő, hogy megváljanak tőle.

Az épületek jó állapotban vannak; egy részükön már megkezdődött a felújítás, más részükön nem, de a tulajdonosok nagyon ügyeltek arra, hogy a rablókat és garázdákat távol tartsák a településtől. A közeli bánya 1869-ben a legtöbb ezüstöt adta a környéken, de az 1880-as években, amikor az ezüst ára esni kezdett, és tűz is ütött ki a bányában, sorsára hagyták. 

Legendák szólnak arról, hogy az 1860-as és 70-es években heti egy gyilkosság esett Cerro Gordo-ban. Ahogy egy korábbi tulajdonos fogalmazott: itt most nem hallani mást, csak azt, ahogy a szél fütyül az épületeken golyók által ütött lyukakon keresztül. Hát nem lenne jó megvenni, és ide járni pihenni?

A szellemfalu hirdetését itt találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek