Eladó a sziklába vájt Flintstones-lak

Eladó a sziklába vájt Flintstones-lak

Ha életében bármikor is álmodott arról, hogy kipróbálja, vajon milyen az élet a rajzfilmes Flintstones család kőkunyhójában, hát most elérkezett az idő, hogy valóra váltsa azt. A hegyoldalba vájt, három hálószobás, összkomfortos házban és a hozzá tartozó gyümölcsösben tényleg bárki úgy élhet, akár Flintstonesék. A Utah állambeli Montezuma Canyonban található apartmant január 21-én nyilvános árverésre bocsátják, mert idős lakói szeretnék új, gondos kezekre bízni az álmaik szerint megépített rezidenciájukat - írja a Daily Mail.

 

Galéria: Eladó a sziklába vájt Flinstones-lakFotó: Utahcliffhouse.com

A tulajdonos Phil és Barbara Houghton még a nyolcvanas évek elején határozta el, hogy utolsó éveikre valami egészen nyugis helyre költöznek, 1986-ban pedig ki is alakítottak maguknak egy saját kis birodalmat a sziklák között. A közel kétezer négyzetméteres Cliff Haven névre keresztelt helyet azóta, wifivel, napelemekkel, a tartályokban tárolt esővízből átalakított ivóvíz-hálózattal és csatornarendszerrel szerelték fel, a zöldségek és gyümölcsök megtermelésére pedig egy kis veteményest is kialakítottak maguknak. Mostanra azonban idős koruk miatt mégiscsak megválnának tőle.

A három téglafalú hálószoba mellett egy nappali, konyha, két fürdőszoba és három garázs van. A bútorok többsége fából készült, némelyik monstrum darab és egy-egy szobarészlet hangulatában egyértelműen utal a kőkorszaki rajzfilm figurák életterére.

 

Galéria: Eladó a sziklába vájt Flinstones-lakFotó: Utahcliffhouse.com

A ház alig másfél órás útra található a turisták kedvenc Powell-tavától és a western-filmekből ismerős Colorado fennsíkon található, vörös, 150-300 méter magas táblahegyek és sziklatűk alkotta Monument Valley-től. De mivel a környékükön, egymástól mintegy húsz perces útra, több sziklalakás is található, az elmúlt években ez a kanyon egyre népszerűbb turistalátványosság lett.

 

Kattintson bármely képre, galéria nyílik belőle!
Galéria: Eladó a sziklába vájt Flinstones-lak
Fotó: Utahcliffhouse.com
Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek