Új helyre költözött a Rettenthetetlen lány szobra

A 130 centiméteres Rettenthetetlen lány szobra eddig a Wall Street híres bikájával szemben a Bowling Green parknál állt. Felállítását 2017-ben a bostoni székhelyű State Street Global Advisors pénzügyi cég kezdeményezte, ami ezzel a lépéssel arra akarta buzdítani - főként a környék - vállalatait, hogy több nőt válasszanak be az igazgatótanácsukba. A State Street vezérigazgatója szerint mióta a Rettenthetetlen lány szobrát 2017 márciusában felállították, 301 olyan cégnek bővült legalább egy női taggal az igazgatótanácsa, amelynek korábban kizárólag férfiak ültek a vezetőségében - írta az MTI.

A Rettenthetetlen lány (The Fearless Girl) már az új helyén az átadó ceremónia utánForrás: AFP/2018 Getty Images/Drew Angerer

A csípőre tett kézzel álló Rettenthetetlen lány szobrát eredetileg csak ideiglenesen akarták kihelyezni, ám az alkotás pillanatok alatt belopta magát a helyiek és a turisták szívébe. A szobrot november 27-én távolították el eredeti helyéről, részben azért, mert a bikával együtt annyi turistát vonzott, hogy az már zavarta a forgalmat. A Bowling Green parkban egy dísztábla őrzi majd a szobor eredeti helyét.

A város illetékesei szerint idővel a bikaszobor is csatlakozni fog a Rettenthetetlen lányhoz a tőzsde épületénél, de, hogy mikor, azt egyelőre nem közölték.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek