Új Guinness rekord: megépült a világ legnagyobb sárkányhajója

  Csaknem 90 méter hosszú sárkányhajó épült Kambodzsában. A különleges hajó a legnagyobb a műfajában.

  A sárkányhajó versenyeknek több ezer éves hagyománya van ÁzsiábanForrás: Shutterstock

  Különös világrekordot kíséreltek meg ma Kambodzsában, a Mekong folyón - írja az MTI. Helyi hajóépítők adták idejük és tudásuk legjavát, hogy megépítsék a világ legnagyobb sárkányhajóját. Az összesen 87,3 méter hosszú vízi járgány kiérdemelte a világ leghosszabb sárkányhajója címet. A rekordkísérletben hagyományos, színes ruhát viselő evezősök is közreműködtek: összesen 179 ember volt a hajóban a hivatalos méréskor. 

  És, hogy milyen a hajó, ha sárkány? Nemcsak nevében, hanem formájában is hasonlít a legendabeli lényekre: orra sárkányfejet, hátulja sárkányfarkat formál. A sárkányhajó versenyek története körülbelül 2000 évvel ezelőttre, az ókori Kínába nyúlik vissza. Ázsiában hatalmas ünnepségek kísérnek egy-egy versenyt, Európában azonban csak az 1980-as évek óta kezdett népszerúvá válni a sportág.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!