Sárkányhajósoktól dübörög a Tisza-part június utolsó hétvégéjén

Legalábbis a Tisza Tokaj alatti része egészen biztosan a dobverésektől lesz majd ismét hangos a Sárkányhajó Fieszta miatt.

Június 30-án újra hallatszik az ütemes dobverés, és színpompás sárkányok bukkannak fel a Tisza hullámai között. Azért gyűlnek itt össze, hogy a legjobbak megnyerjék a Sárkányhajó Fieszta 2018-as versenyét - írja oldalán a Zenit Vízibázis, amely hatodik alkalommal rendezi meg az elsősorban amatőr csapatokat célzó sárkányhajó-versenyét. Az elmúlt évek alatt ez a háziverseny igazi csapatépítő eseménnyé vált a munkahelyi közösségek és a baráti társaságok számára.

Forrás: Nabapix / G Nagy Balázs / Zenit Vízibázis Facebook

Június 30-án szombaton reggel 9.30-kor indul a verseny, amelyre idén is több kategóriában is lehet nevezni: a cégek, baráti társaságok és települések minimum 20 fős csapatai mellett külön versenyszámban - és ingyenesen nevezhetnek - a 18 év alatti iskolás csoportok. A felnőtt csapatokban minimum nyolc női versenyzőnek indulnia kell. 

A versenyfutamok 16 óráig tartanak, az eredményhirdetés és a díjkiosztó a vízi bázison lesz délután negyed öttől. A verseny első három helyezettje automatikusan továbbjut a Sárkányhajó Magyar Nagydíj keretében megrendezett országos döntőbe. Bővebben a programról a szervezők Facebook-oldalán.

Forrás: Nabapix / G Nagy Balázs / Zenit Vízibázis Facebook

Ha arra is kíváncsiak, hol található hazánk leghosszabb libegője, legnagyobb érintetlen árterülete, leghatalmasabb skanzene és Magyarország egyik természeti csodájaként emlegetett várhegye, akkor irány a Felső-Tisza kanyargó folyókkal dúsított vidéke! Ebben a cikkünk össze is gyűjtöttük, mi az a négy legklasszabb látnivaló és program, amit még idén nyáron érdemes útba ejteni.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek