Szigorú szabályokkal nyitják újra a világ egyik legszebb szigetét

A fantasztikus fehér homokjáról híres Boracay-t fél év szünet után nyitják meg újra az utazók előtt.

Az újranyitás időpontja 2018 októbere, ám a hatóság készültek, nehogy megismétlődjön az a mértékű pusztulás, ami miatt a bezárást eleve elrendelték – írja a Lonely Planet. Áprilisban jelentette be a Fülöp-szigetek miniszterelnöke, hogy környezetvédelmi aggályok miatt sem külföldi, sem belföldi turistákat nem fogad a sziget egy ideig. A gondot elsősorban a sziget körüli vízbe kerülő szennyvíz okozta. 

BoracayForrás: Pixabay

Boracay rendre toplistás a világ legszebb szigeteit összesítő listákon. Az utóbbi időben azonban egyre inkább bulisziget lett belőle, és a népszerűség érthetően károkat is okozott a törékeny ökoszisztémában. A sziget mindössze hét kilométer hosszú és ötszáz méter széles. 

A víz alapból egészen elképesztő tisztaságúForrás: Pixabay

Az újranyitás után életbe lépő szabályok közé tartozik az, hogy tilos alkoholt fogyasztani és dohányozni a strandokon és nyilvános helyeken - e tevékenységekre csak az arra kijelölt helyeken keríthetnek majd sort a látogatók. Ezenkívül a szigeten egyidejűleg tartózkodó turisták számát is korlátozzák majd, bár a pontos számot még nem árulták el a hatóságok. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek