Nem füstölöghet tovább a thai strandokon

  Nem füstölöghet tovább a thai strandokon

  A hatóságoknak elegük van abból, hogy ezerszámra hevernek cigarettacsikkek a thaiföldi strandok szép homokjában – írja az Independent. A Thai Tengeri és Tengerparti Erőforrások Hivatala (DMCR) azt jelentette, hogy a strandokon felhalmozódó szemét harmadát adját a csikkek.

  Phuket egyik álomszép homokos strandjaFotó: Nicolas Vollmer / Flickr.com

   Csupán a phuketi Patong strand két és fél kilométeres szakaszán 138 ezer csikket szedtek össze a takarítók.

  Így született meg a döntés: az ország elsősorban turisták által látogatott strandjain betiltják a dohányzást, többek között a népszerű Phuket szigeten is. A büntetés is meglehetősen szigorú: akit tiltott helyen kapnak dohányzáson, egy év letöltendő börtönbüntetést vagy 100 ezer baht (közel nyolcszázezer forint) bírságot köteles fizetni.

  Dohányzásra kijelölt helyeket alakítanak majd a partoktól beljebb, ahol kifejezetten erre a célra szemeteskukákat is felszerelnek. Első körben húsz strandon, a fenti Phuketen kívül Koh Samui-n és Pattaya strandjain is tilos lesz a dohányzás. A hatóságok most azt vizsgálják, hogyan tudják visszaszorítani a hajókról a vízbe dobált cigarettacsikkek áradatát.

  Thaiföldön egyébként tilos az e-cigaretta használata is – ezek importját és használatát az ország még 2014-ben tiltotta be.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!