Thaiföld egy másik szigete az éjszakai tartózkodást tiltja be

Természetvédelmi okokból októbertől megtiltják a thaiföldi hatóságok, hogy a turisták a népszerű kirándulóhelynek számító Similan-szigeten töltsék az éjszakát. Ez rövid időn belül a második thai sziget, melynek látogatását természetvédelmi okokból korlátozzák a turisták elől.

A Similan-szigetek az Andaman-tengeren fekszenek, egy órányi motorcsónakázásra Thaiföld déli partjaitól. A motorcsónakos kirándulás továbbra is a turisták rendelkezésére áll, de csak napközben. A névadó Similan a kilenc szigetből álló csoport egyetlen olyan tagja, ahol eddig lehetőség volt az éjszakázásra az állami tulajdonban lévő bungalókban vagy sátrakban. 

A képet látva nem csoda, hogy bár kevéssé híres, de népszerű a sziget a turisták körébenForrás: Shutterstock

A Similan-szigetek egy nemzeti park területén fekszenek, de manapság már rengeteg látogató keresi fel a csodálatos vidéket.

Péntektől négy hónapra lezárják a közeli Maya Bay álomstrandját, mivel drasztikus korallpusztulást és egyéb ökológiai károkat figyeltek meg a térségben. A Phi Phi Leh-szigeten lévő öblöt 2000-től árasztották el a turisták, miután ott forgatták Leonardo DiCaprio A part című hollywoodi filmjét. Az októberi újranyitás után már csak napi 2000 embert engednek a strandra az eddigi napi 5000 helyett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek