Több mint ezer bálnát számoltak meg egy híres vonulási ponton Dél-Afrikában

A Fokvárostól keletre elterülő partszakasz régóta a bálnarajongók mekkája, ám ami az idén történt, arra tényleg nem senki sem számított.

Augusztus végén tették közzé a 2018-as vonulási adatokat, melyből az derül ki, hogy idén a tavalyinál háromszor több bálna haladt el a partok mentén, mint tavaly – írja a Lonely Planet. A Hermanus városnál található De Hoop (Remény) rezervátum és megfigyelőközpont kutatói 1347 állatot figyeltek meg a téli bálnavonulás során. 

Bálna a dél-afrikai hullámok közöttForrás: ONLY FRANCE/ZANZOTTERA -ANA / ONLYWORLD.NET/Zanzottera -Ana

Az állatokat a levegőből figyelték: a rekordszámú állatot egy mindössze hétórás szakasz alatt számolták össze a kisrepülőből figyelő tengerbiológusok. A szám 661 anyaállatot és kicsinyeiket tartalmazza, és e tény egyértelműen aláhúzza, miért is olyan fontos hely ez a bálnák életében. Ebből az igazi rekord ráadásul az, hogy a fenti rezervátum előtti szakaszon láttak ebből a számból 1116-ot. Az állatok a déli simabálnák alfajához tartoznak.

Hermanus város tengerpartja, a szálloda ablakából elég egy távcső a bálnák a megfigyeléséhezForrás: Biosphoto/© Laurent Lhoté / Biosphoto - Droit géré - Oeuvre protégée par copyright - - - -/Laurent Lhoté

Mi júliusra éppen ezért ajánlottuk, hogy utazzon Dél-Afrikába, és bérelt autóval gördüljön végig a csodás tengerparti utakon, melyek mentén néptelen, homokdűnékkel határolt strandok vannak. A De Hoop rezervátum pontosan Fokváros és a cikkünkben említett Garden Route panorámaút között fekszik, közel Afrika legdélibb pontjához, az Agulhas-fokhoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek