Egy hét ingyen Új-Zélandon? Nem lehetetlen

Egy hét ingyen Új-Zélandon? Nem lehetetlen.

Új-Zéland megirigyelte a Szilícium-völgyet, és szeretné, ha nála is dübörögne a számítástechnikai biznisz. Ezért sajátos módját választotta a mérnökök toborzásának – írja a Time.

Az új-zélandi Wellington száz szakembert keres: szoftverfejlesztőket, termékmenedzsereket, kreatív igazgatókat, elemzőket és digitális stratégákat. Azokat a jelentkezőket, akik beleegyeznek, hogy odautazzanak egy állásinterjúra, egy hétig vendégül látja, és megmutatja nekik Wellingtont és környékét.

A Cook-szoros Wellington közelébenFotó: Daniel Walker / Flickr.com

Az érdeklődő első dolga, hogy regisztráljon a LookSee Wellington honlapon, és létrehozza saját profilját. A wellingtoni számítástechnikai cégek kiválasztják a jelentkezők közül a legígéretesebbeket, majd a kiválasztási folyamat végén a LookSee száz jelentkezőnek megszervezi az egyhetes útját: repülőjeggyel és szállással együtt.

Az ott töltött egy hét során a jelentkezők több, lazább hangvételű rendezvényen is részt vehetnek, ahol többek között megismerhetik a szakma helyi nagy alakjait, és megtudhatják, mi a menete annak, hogy Új-Zélandon bevándorló státuszra tegyenek szert.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek