Rómában most már inni sem lehet éjjel köztéren

  Rómában most már inni sem lehet éjjel köztéren

  Rómában június óta tilos híres szökőkutak közelében ételt fogyasztani, egy azonnal hatályba lépett új törvény értelmében pedig éjszaka köztéren alkoholt inni is tilos – írja az Independent.

   

  Fotó: Simon Sutcliffe / Flickr.com  Az új törvény október 31-ig marad hatályban. Ez idő alatt éjfél és reggel hét óra között tilos köztéren vagy tömegközlekedési eszközön alkoholt fogyasztani, ráadásul amennyiben ez üvegből és nem műanyag vagy fémpalackból történik, arra már este tíztől vonatkozik a tiltás.

  A szupermarketek és köztéri italautomaták sem adhatnak el este tíz után alkoholt, a bárokban pedig hajnali 2 után már nem szolgálhatnak fel szeszesitalt. Aki a fenti törvényt italozással megsérti, 150 euró, míg aki alkoholt ad el a tiltott időszakban, 280 euró bírságot kénytelen fizetni.

  A tilalom célja megakadályozni az éjszakai vandalizmust, és Róma tizenöt kerületéből tizennégyet érint. Az új szabályokat angol, francia, spanyol és német nyelven is kifüggesztik szerte a városban.

  Osteria Rómában: hajnalban már nem italozhatunk a teraszánFotó: Claudio / Flickr.com


  Egyetlen egy kerület maradt ki a tilalomból: ez Ottavia, ahol a következetességéről híres polgármester, Virginia Raggi is él – ő az, aki nagy tiltakozások ellenére is véghezviszi az utcai lámpák LED-re cserélését, és metró helyett drótkötélpályát tervez az olasz fővárosba. Az éjszakai szesztilalom ellenzői máris bejelentették, hogy ez esetben indulnak is hajnalban az ő háza előtt tósztot mondani.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!