Hetvenkét méter magasan, egy függőhídon nyílt meg Lisszabon új kilátója

  Hetvenkét méter magasan, egy függőhídon nyílt meg Lisszabon új kilátója

  Hetvenkét méter magasról lehet gyönyörködni ezentúl a portugál fővárosban, megnyílt ugyanis Lisszabon egyik ikonikus átkelője, az Április 25. híd kilátója, amelyre egy üvegliften keresztül lehet feljutni.

  Fotó: Luis Ascenso / Flickr

  A minden oldalról átlátszó lift a függőhíd egyik fő pilléréhez kapcsolódik. A kilátót szerdán, a Turizmus Világnapján adták át; a "Pilar 7 Experience" elnevezésű projekt 5,3 millió euróból valósult meg, amelynek egy részét a városban érvényes turistaadóból fedezték - írja az MTI. Ennek mértéke egyébként egy euró vendégéjszakánként.

  A Tajón átívelő Április 25. híd Almadával köti össze Lisszabont. A hidat 1962-ben kezdték építeni, és 1966-ban adták át a forgalomnak. Az új turistalátványossággal részben a híd fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepli a város.

  Az építmény eredetileg a Salazar híd nevet kapta, de később megváltoztatták a nevét az 1974. április 25-i szegfűs forradalom előtti tisztelet jeleként. Az 1974-es forradalom egy gyakorlatilag vértelen hatalomátvétellel a több mint négy évtizedes diktatúrának vetett véget. Nevét annak köszönhette, hogy a hatalomátvételt végrehajtó katonák vörös szegfűt tűztek fegyvereikre.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!