Ezek a legmenőbb foglalások Valentin-napra az Airbnb-nél

Az Airbnb közzétette, milyen izgalmas helyekre szöknek meg a szerelmesek legtöbben idén Valentin-napkor. Az első ötöt senkinek sem kell bemutatni.

Úgyhogy nem is fogjuk. Párizs, London, New York, Tokió és Los Angeles a jelek szerint töretlenül népszerűek a szerelmesek körében – írja a Lonely Planet News. A következő négy a listán viszont kellőképpen újszerű. Elég messze van mindegyik ugyan hazánktól ahhoz, hogy egy-két napra ideruccanjunk, mégis érdekes legalább gondolatban a nyomukba eredni, hogy rájöjjünk, mitől olyan vonzóak. Mi is meglepődtünk, amikor a képeket válogattuk.

Barranquilla székesegyháza olyan, mint egy mesebeli templomForrás: Flickr.com

Barranquilla, Kolumbia

Kolumbia, mint romantikus utazás helyszíne? Hmmm... nekünk sem jutott volna magunktól eszünkbe. A Magdalena folyó partján fekvő nyüzsgő kikötőváros színes karneváljairól híres, és biztos, hogy nem lesz itt unalmas február 14-e, ami náluk „El día del amor y la Amistad" (szerelem és barátság napja) néven fut. Valószínűleg a bulizásra vágyók párok választják, ugyanis Kolumbia negyedik legnagyobb városának éjszakai élete akkor is átlagon felüli, ha éppen nincsenek karneválok. Bár akadnak gyarmati épületei, kevésbé romantikus, mint mondjuk az építészetével kiemelkedő, szintén kolumbiai Cartagena, de a szállások és repülőjáratok jóval olcsóbbak – ez is hozzájárul népszerűségéhez. A városban egyébként Gabriel García Marquez lábnyomát taposhatjuk; ma is áll régi törzshelye, a La Cueva.

Salvador, Brazília

Micsoda véletlen, hogy Salvadort is ajánlottuk februárra, mint Brazíliának egy olyan városát, ami miatt érdemes elhagyni Riót. Itt aztán tényleg átélhetik a szerelmesek a romantikus hangulatot a gyarmati stílusú házak között andalogva. A Pelourinho negyed szűk, macskaköves utcácskái széles terekbe torkollnak, amelyeket színes házak ölelnek körbe.

Salvador Pelourinho városrésze tele van színpompás házakkalForrás: Flickr.com

Recife, Brazília

Ez egy igazán érdekes fekvésű város: Barranquillához hasonlóan egy folyótorkolatban fekszik, itt azonban még hangsúlyosabb a folyó, a tenger és félszigetek hármasa. Történelmi belvárosa a 16. században alakult ki az öböl egyik kis szigetén, és majd' szétveti a romantika, ráadásul a közelben található Boa Viagem strand a helyi adu ász, ha naplementés sétákról van szó.

Recife egyik hangulatos utcája nagyon hasonlít Salvadorhoz, mindkettő ritka romantikus városForrás: Flickr.com

Costa de la Luz, Spanyolország

Ez nem egy város, hanem régió, méghozzá Andalúzia nyugati partvidéke, a Cádiztól Huelváig terjedő partszakasz. A „Fények partját" azok választják, akik a tengerparton, természetben szeretnék tölteni ezt a jeles napot, vagy esetleg aktív sportolással: itt többféle vízi sportot is gyakorolhatnak, többek között a kiteszörfözést.

Cádiz utcáin a spanyol hódítás idejét követő gazdagság és építészet tükröződikForrás: Flickr.com

Tapasztalatból mondjuk, Cádiz fantasztikus hangulatú város a tömegektől távol, mely tulajdonképpen egy szigeten van – egy hosszú, keskeny földnyelv köti össze a szárazfölddel. Aki ide viszi szíve választottját, garantáltan igenre számíthat, ha felteszi a nagy kérdést a girbegurba utcácskákon vagy a szélfútta parti sétányon andalogva.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek