Ezek a legnépszerűbb Airbnb szállások az európai országokban

Azt tartják, az európai szállodák időnként túl drágák, túl merevek és túlságosan... szállodaszerűek. Az Airbnb jól tudja, hogy a vendégek többsége azt az érzést keresi, amikor az otthonától távol is otthon érezheti magát, épp csak egy csipetnyi luxussal – vagy éppen szokatlannal – kombinálva. Ezért szállunk meg világítótoronyban, az 1750-as években, vagy éppen koporsóban: ha Drakula kastélyában foglalunk.

Az Airbnb időről-időről közzéteszi népszerűségi listáit, most éppen azt, amelyiken az egyes európai országok legjobbjait összesítette – írja a Condé Nast Traveler. Az Albániától Ukrajnáig terjedő listáról szemezgettünk.

Lakályos kis bódé az Ír-tenger közelébenForrás: Travelo

Egy jó kastély mindig jó, vélik az angolok, és valószínűleg még sokan a világból, mert az Egyesült Királyság legnépszerűbbje a Cumbria megye tóvidékén található viktoriánus váracska. Itt bárki királynak érezheti magát; a tartózkodás emelkedettségét emelik a gót ablakok és a karmoslábú kádak. A szállás éjszakánként 156 angol fonttól foglalható.

Faházikó a Bledi-tótól egy kőhajításnyiraForrás: Travelo

A szomszédos Szlovénia legjobbja a szépséges és kihagyhatatlan Bledi-tó mellett található fakunyhó, melyben a bútorok kézzel készültek. Szép kertje mentén patak is csörgedezik, az ablakból pedig egy gyönyörű mezőre látni, ahol lovak legelésznek. Már 70 eurótól foglalható.

Portugáliában folyóparton ejtőzhetünkForrás: Travelo

Portugáliában legtöbbször egy hegyi villára csapnak le az utazók. Érthető is, hogy miért, hiszen Viana do Castelo városkában közvetlenül a ház mellett folyik az Ancora folyó, és gyalog vagy rövid autóúttal hegyek, vízesések és strandok is elérhetők. Foglalható éjszakánként 88 dollártól.

Ezen a norvég szigeten sem kell sok zajt elviselniForrás: Travelo

Olcsónak nem mondható, de biztosan feledhetetlen lesz a Norvégia privát szigetén töltött éjszaka. A Hvaler szigetcsoport egyik kis tagján található kunyhó előtt tűzrakóhely is található, ráadásul a közértbe a kunyhóhoz tartozó motorcsónakkal ugorhat el. 244 dollártól foglalható.

Rotterdami kockaházakForrás: Travelo

Hollandia legnépszerűbb Airbnb szállása annyira legendás, hogy sokan csak azért keresik fel Rotterdamot, hogy egy éjszakát eltölthessenek itt. Az építeszi szempontból igen különleges „kockaházak" közül ez a kiadó szállás háromemeletes, és 360 fokos kilátást kínál a városra. 185 dollártól foglalható.

Az Astoria Appartman BudapestenForrás: Travelo

És kíváncsi arra, hazánkban melyik a legkapósabb lakás? Eláruljuk. A Nemzeti Múzeum közelében található Astoria Appartman. Egy gangos házban, csendes udvari fekvésével a jelek szerint a felülmúlhatatlan budapesti belváros érzetét hozza a turistáknak, és már 29 dollártól foglalható. Az egyszerű, de kellemes szállás nyilvánvalóan központi fekvésével és árával hódít.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek