Üdüljön az 1750-es években

Üdüljön az 1750-es években!

Az Airbnb kínálatában szerepelt már sokféle szállás: olasz kastélyok, fákra épült kunyhók, Julia Child provanszi nyaralója, erdei szállásélmény Londonban: hosszú a sor. Most kipróbálhatjuk, mekkora helyen aludtak a szegények az 1750-as években, Németországban – írja a Condé Nast Traveler.

A keskeny kőház valójában fal, mint itt jól látszik
Galéria: Butzbach-i Airbnb házikó
Fotó: Wolfgang Eilmes / Frankfurter Allgemeine

A Frankfurt központjától csupán harminc kilométerre fekvő Butzbach városka valaha több mint száz olyan épületnek adott otthont, amik gyakorlatilag a városfalba épültek: a régi időkben először raktárak voltak, aztán a környék szegényei költöztek bele. A földszinten tartották az állatokat, fönt pedig ők aludtak a keskeny, szűk építményekben. 2005-ben azonban két ilyen megmaradt házat kétszázezer euró összköltséggel újítottak fel. A felújításban a daruké volt a központi szerep: az alig több, mint másfél méter széles utcácskán nem tudták elhelyezni a renováláshoz szükséges anyagokat, kellékeket.

Maga a kiadó házikó tényleg apró: mindössze huszonnyolc négyzetméteres – „valószínűleg a legkisebb ház Butzbach-ban". A design azonban kárpótol: három szinten étkező és konyha, hálószoba fürdővel, és még egy terasz is van a valaha volt falsáncon. Ára éjszakánként 56 eurótól már kivehető. Kattintson a képekre, és nézze meg galériánkat!

A ház utcai homlokzata
Galéria: Butzbach-i Airbnb házikó
Fotó: Getty Images

Újabb cikkünk ebben a témában:

Nászéjszakai forróság: aludjon a világ legaktívabb vulkánján
Ha éppen nem tör ki, életre szóló élmény lesz. Ha mégis, akkor meg pláne.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek