Elképesztő szálláshelyek az erdő lombkoronái között

Egy svéd erdő fái között lebegő csészealj, faltól-falig ablakos konténerszoba szikár fatörzsek panorámájával, és boglyas óriás fészek turistáknak. Az igazán természetközeli élményre vágyók a norvég erdők lombkoronaszintjén szállnak meg.

A fából készült és fák között helyezett dizájnhotel gondolata nem újszerű dolog, de az UFO-témára felépített koncepció mégiscsak az - írja cikkében a Daily Mail, amely a legújabb darabját mutatja meg annak a svéd cégnek, amely sokszor valóban egészen bizarrnak tűnő erdei lakokkal hívja fel magára a figyelmet.

Galéria: Házak a lombok közöttFotó: Treehouse

A stockholmi erdőben sétáló turista legalábbis meghökken annak a szerkezetnek a láttán, amit a fák között, a földtől mintegy hat méteres távolságban talál. A reflektorfényben úszó, teleszkópos létra ugyanúgy megvan hozzá, mint a DVD-re készülő középkategóriás sci-fi filmekben, és ha néhány perccel az előtte járó turista kollégái még port is kavartak a bakancsaikkal a földön körülötte, hát bizony, végigfut a hideg a szegény túrázó hátán a rejtélyes ködszerű porfelleg láttán. Azonban, amint közelebb megy a szerkezethez, minden misztikummal kapcsolatos gondolata elillan. A csészealjat ugyanis erős, réteges drótsodronyokkal feszítették ki a fák közé és egy tábla is jelzi, hogy mindez ez XXI. századi szálláshely. Ha mindezek után még fel is merészkedik a lépcsőfokokon, akkor közelebbről is szemügyre veheti az űrhajó-belsőre dizájnolt lakóteret, az ágyon bolygós és csillagtérképes párnákkal és takarókkal. Az ötszemélyes köralapú szobába egy franciaágy, és három heverő került, de a magaslati apartman része egy nappali és fürdőszoba helyiség is. 

Galéria: Házak a lombok közöttFotó: Treehouse

Az indokolatlan furcsaságokra éhező túrázó 876 km-rel távolabb Stockholmtól már egy, már egy másik erdő környezetébe kaméleon módjára beolvadó óriás madárfészket talál, amely egy újabb álcázott szálláshely az UFO-t üzemeltető hoteltulajdonos agyszüleményei közül. Az ágas-bogas kuckó kizárólag komposztálható, újrahasznosítható építőelemekből készült, amely a fenntartható szállodai működést, és az azzal járó minimális környezeti hatásokat szolgálja. De van konténerszerű, óriás ablakos téglatest formájú szobájuk is, hogy a benne megszállóknak tényleg meglegyen az az érzete, mintha a körülöttük sorakozó fák között aludnának.

Galéria: Házak a lombok közöttFotó: Darren Hamlin / Treehouse

"A Treehotel mindegyik szobatípusa más koncepció mentén, de ugyanazzal a céllal született. Olyan kortárs designnal megálmodott szállodaélményt kínálunk az érintetlen természet közepén, amelyet sehol máshol a világon nem talál a vendég. Itt megfeledkezhet az idő múlásáról, és a kifinomult eleganciájú, de mégis családias hangulatú szállodában csak a nyugodt pillanatokra koncentrálhat" - idézi a cikk az egyik tulajdonos, Kent Lundvall magasztos gondolatait.

A hotel-szobák rajzait egyébként Skandinávia vezető tervezői skiccelték papírra, ötletét pedig az a The Tree Lover című dokumentum ihlette, amelyben három férfi azt tervezi, hogyan tudna a városból visszaköltözni a természetbe, egy közösen épített faházba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek