Napkelte és napnyugta ugyanabból az ablakból? Dubajnak erre is van válasza

  Napkelte és napnyugta ugyanabból az ablakból? Dubajnak erre is van válasza.

  Dubaj igyekszik mindig egy lépéssel a világ előtt járni. Azután, hogy 2016 őszén megállapodást írt alá utasszállító csőposta megépítéséről, most egy olyan felhőkarcolót tervez, melynek emeletei 360 fokban forognának – írja a mashable.com.

  A Dinamikus torony terve még 2008-ből, David Fisher izraeli-olasz építésztől származik. Elképzelése szerint megvalósítható egy olyan felhőkarcoló, melynek nyolcvan emelete teljesen körbefordul a tengelye körül, így kívülről úgy tűnik majd, mintha az épület folyamatosan mozgásban lenne.

  Forradalmi újítás a projektben az is, hogy az emeletek között elhelyezett szélturbinák biztosítják majd az épület energiaellátását.

  A lakók egyszerű szóbeli parancsokkal indíthatják vagy állíthatják le az egymástól függetlenül mozgó emeletek forgását, és ugyanígy vezérelhetik a forgási sebességét is. Ha beleszerettünk a gondolatba, hogy ugyanabból az ágyból nézzük a napkeltét és a napnyugtát is, úgy számítsunk, hogy körülbelül 30 millió amerikai dollárra lesz szükségünk a beköltözéshez.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!