Napkelte és napnyugta ugyanabból az ablakból? Dubajnak erre is van válasza

Napkelte és napnyugta ugyanabból az ablakból? Dubajnak erre is van válasza.

Dubaj igyekszik mindig egy lépéssel a világ előtt járni. Azután, hogy 2016 őszén megállapodást írt alá utasszállító csőposta megépítéséről, most egy olyan felhőkarcolót tervez, melynek emeletei 360 fokban forognának – írja a mashable.com.

A Dinamikus torony terve még 2008-ből, David Fisher izraeli-olasz építésztől származik. Elképzelése szerint megvalósítható egy olyan felhőkarcoló, melynek nyolcvan emelete teljesen körbefordul a tengelye körül, így kívülről úgy tűnik majd, mintha az épület folyamatosan mozgásban lenne.

Forradalmi újítás a projektben az is, hogy az emeletek között elhelyezett szélturbinák biztosítják majd az épület energiaellátását.

A lakók egyszerű szóbeli parancsokkal indíthatják vagy állíthatják le az egymástól függetlenül mozgó emeletek forgását, és ugyanígy vezérelhetik a forgási sebességét is. Ha beleszerettünk a gondolatba, hogy ugyanabból az ágyból nézzük a napkeltét és a napnyugtát is, úgy számítsunk, hogy körülbelül 30 millió amerikai dollárra lesz szükségünk a beköltözéshez.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek