Irodák Viadala - A győztes recept: finn jégtörő, karibi koktélok és japán cseresznyevirágok

Az elmúlt hetekben izgalmas versengésnek lehettünk tanúi: kisebb és nagyobb utazási irodák mutatták meg kreativitásukat az Irodák Viadalán. Volt itt lisszaboni brazil vacsora, borneói dzsungeltúra és autózás a 66-os úton. Még az is kiderült, hogyan lehet két hét alatt mind a négy évszakot átélni a világ különböző pontjain. Most eljött az eredményhirdetés ideje.

Lezárult az Irodák Viadalának utolsó közönségszavazása. Az utazási irodák szeptember eleje óta zajló játékában bloggerek és hírességek találtak ki minden héten egy-egy különleges feladatot, amelyre az irodáknak kellett minden tudásukat bevetve egy-egy vonzó, minden feltételnek megfelelő utazási ajánlatot összeállítani. Arról, hogy melyik ajánlat bizonyult a legjobbnak, a Travelo olvasói döntöttek.

Álommedence Balin
Galéria: Irodák viadala
Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

1.: Világraszóló gasztrokalandok Európában

Az első fordulóban Mátai András, az utazgatok.hu bloggere adta fel az irodáknak a feladatot: szervezzenek meg egy városnézéssel egybekötött gasztrotúrát. Az ajánlatot olyan olyan érdeklődők számára kellett összeállítani, akik bár anyagilag nem engedhetnek meg maguknak Európán kívüli utazást, nagyon kíváncsiak és nyitottak távoli országok ízeire. A feladat szerint a gasztrotúrát tehát pénztárcabarát módon, nem előkelő éttermekben kellett megtervezni. Emellett kitételként szerepelt még, hogy az ajánlat olyan, akár idősebb, akár fiatalabb párok részére szóljon, akik idegennyelveket nem beszélnek.

Mercado da Ribeira, Lisszabon
Galéria: Irodák viadala
Fotó: olympusjohn / flickr

Az első fordulóban a versenyzők a Winair Travel és az Avenida Travel voltak. A Winair egy párizsi kiruccanást ajánlott, a kreol konyha felfedezésével egybekötve. Az Avenida Travel pedig Lisszabonba invitálta az érdeklődőket, izgalmas piaclátogatással, a helyiek kedvenc kikötői éttermével, tengerparti kávézással és brazil vacsorával. Olvasóink ez utóbbit szavazták meg a forduló győztesének.

2.: Két hét sportosan, Ázsiában

A második fordulóban a JTB Hungary, az M&Amerika Kft. és a Tensi Holiday mérte össze erejét. A feladatot Katus Attila aerobik világbajnok adta fel az irodáknak, "két hetes aktív, sportos kikapcsolódás Ázsiában" jeligére. A három induló jelentősen különböző, viszont hasonlóan izgalmas célpontokat választott, és aktív programokban sem volt hiány az ajánlatokban.

Sportosan Ázsiában
Galéria: Irodák viadala
Fotó: Tensi Holiday

Az M&Amerika Kft. Délkelet-Ázsia álomszigeteire csábította az utazókat. A programban rafting, vulkántúra, bringatúra, balinéz táncest, varánuszok, egzotikus madarak és majmok etetése, vízi élővilág, gyönyörű templomok, rizsteraszok és tengerpartok szerepeltek. A Tensi Holiday Thaiföldre és Kambodzsába invitált, kulturális programokkal, sziklamászással és dzsungeltúrával. A JTB Hungary pedig aktív kikapcsolódást szervezett Malajziában és Borneón. A programban a rafting, a búvárkodás, a vízisí és a túrázás jól megfért a kínai pagodák, a hindu szentélyek és a modern felhőkarcolók végiglátogatásával. A forduló győztese a JTB Hungary lett.

3.: James Dean nyomában a Route 66 mentén

A harmadik fordulóban az American Service Travel és az Opál Travel mérkőzött meg. A feladatot Jaksity Kata adta fel az irodáknak, "James Dean nyomában a Route 66 mentén" jeligére. A műsorvezető kikötése az volt, hogy az ajánlat kéthetes, autós, családos útra szóljon.

Autóval a 66-os úton
Galéria: Irodák viadala
Fotó: Images Etc Ltd / Europress / Getty

Az American Service Travel a világon egyedülálló hangulatú, ikonikus éttermekre (dinerekre), az amerikai road movie-kból ismert neon táblás motelekre és megannyi sajátosan bizarr, de mindenképp érdekes látványosság végiglátogatására építette fel programját. Az Opál Travel pedig a Grand Canyon és Las Vegas érintésével vezetné végig utasait a híres 66-os úton. A fordulót az Opál Travel nyerte.

A döntő: Négy évszak tizenkét nap alatt

A döntőben a korábbi fordulók nyertesei, így az Opál Travel, a JTB Hungary, és az Avenida Travel mérkőzött meg egymással. Az utolsó, mindent eldöntő feladatot Németh Kristóf, a Játékszín igazgatója, színművész adta fel a játékosoknak. A feladat egy kéthetes, családos ajánlat elkészítése volt egy négyfős család (apa, anya, és egy 12 éves, fiúból és lányból álló ikerpár) részére. A cél: a család tizenkét nap alatt mind a négy évszakot megtapasztalhassa, évszakonként három napot töltve az adott helyen.

Sydney
Galéria: Irodák viadala
Fotó: Franciscus Tan / Europress / Getty

Az Opál Travel ajánlata a következő volt: "A csodálatos cseresznyefa-virágzással kezdjük Japánban, háttérben a havas Fuji-heggyel. 2300 méteren vidám hógolyózás a gyermekekkel, aztán irány a tokiói Disneyland. Néhány órás repülés után már Ausztrália őszi tájait csodálhatjuk, és híres borvidékeken barangolhatunk. De ne feledjük, estére jegyünk van a Sydney Operába! Reggel pedig a gyerekek örömére várnak a koalák és a kenguruk... Irány a nyár, és Szingapúr! Tengerpart, vidámpark, éjszakai szafari, sok- sok móka egy helyen."

A JTB Hungary elsőként Finnország északi részére kalauzolta utasait, ahol jégtörő hajóra szállva lehet megtapasztalni a telet, Japánban pedig a tavaszi cseresznyevirágzás köszönti az utazókat. A nyaralást egy karib-tengeri hajóút teszi teljessé, majd Dél-Afrikában, Fokvárosban hulló falevelek között tapasztalhatják meg az ősz közeledtét.

Tokióban járva mi ilyennek láttuk a cseresznyevirágzást
Galéria: Irodák viadala
Fotó: lehoczkim / Travelo

Az Avenida Travel a Machu Picchu titokzatosságával, az Inka-ösvény hajmeresztő magasaival, Buenos Aires tangóra rímelő ritmusával, a Los Glaciares Nemzeti Park monstre jégfalaival és végül Rio mágikus látnivalóival idézte meg a négy évszakot.

Olvasóink szavazatai alapján az Irodák Viadalának harmadik helyezettje az Opál Travel lett, a második az Avenida Travel, a dobogó legfelső fokán pedig az egzotikus útjairól ismert JTB Hungary áll.

Gratulálunk!

A játék szervezője az Amadeus volt, a nemzetközi turisztikai iparág fejlett technológiai megoldásainak és adatfeldolgozó szolgáltatásainak globális beszállítója.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek