Akár harmadával is olcsóbban juthatunk görög vagy tunéziai úthoz

Kedvezményes árakkal próbálják élénkíteni a görög és a tunéziai utak iránti keresletet az utazásszervezők - mondta el a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnöke az MTI érdeklődésére.

Molnár Judit hozzátette: az árak kategóriánként változnak, de vannak jelentős, akár 20-30 százalékos kedvezmények is a katalógusárakhoz képest. Az utazásszervezők jelentős kedvezményeket kapnak a Görögországba és Tunéziába szervezett utak árából és akciós árakkal próbálják ellensúlyozni a kereslet csökkenését. Tunéziába a szezon elején heti 5 charterjárat indult, a június 26-i tragédia óta azonban hármat töröltek.

Görögország felé nem volt hasonló járattörlés a szezonban, de az látszik, hogy volt megtorpanás. Az utazók visszajelzései szerint utazásuk, ellátásuk zökkenőmentes volt, de az előfordult, hogy a bankautomatában csak nagyobb címletű bankjegyek voltak elérhetőek. Ezért azt javasolják az oda utazóknak, hogy több készpénzt vigyenek magukkal - mondta.

Múlt péntek óta a Ryanair is harminc százalékkal adja olcsóbban jegyeit Görögországba, a népszavazás június 26-i bejelentése óta pedig a last minute-foglalások száma is erősen visszaesett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek