Most indul Görögországba nyaralni? Ez vár önre

Most indul Görögországba nyaralni? Ez vár önre

A görögországi feszült helyzet rengeteg magyar turistát érint, hiszen idén a legtöbben ide fogaltak magunknak nyaralást. Megkérdeztünk egy Görögországra specializálódott hazai irodát, a Personal Tourst, milyennek látják pillanatnyilag a helyzetet. Fontos tudni, hogy a cég elsősorban szigetekre – Korfu, Kréta, Rodosz, Zakynthos, Kefalónia, Karpathos – utaztat, így beszámolójuk ezekre a helyekre igaz.

Fotó: Marka / Europress / GettyForrás: Travelo

 "Görög partnereink, telepített idegenvezetőink és a több száz, Görögországban tartózkodó utasunk szerint az üdülőhelyeken a most zajló folyamatokból semmit sem érezni. Mindenhol, mindenki megkapja a beígért szolgáltatásokat, pánik nincs sehol, ugyanúgy zajlik az élet a kávézókban, éttermekben, boltokban, mint korábban. A szigeteken és az üdülőhelyeken nyugalom van, az üzletek tele vannak áruval, nincs üzemanyaghiány.

A szigeteken egyébként is sokkal jobban élnek az emberek, mint Görögország más szárazföldi részein. Görögország biztonságos, a pénzügyi válság semmiben nem érinti a turistákat. Továbbra is csak arra kell felhívni az utazni szándékozók figyelmét, hogy vigyenek magukkal annyi készpénzt, amennyire a nyaralás alatt szükségük lehet" – mondja Bajai Ágnes, az utazási iroda társtulajdonosa és ügyvezetője.

Ez a helyzet most Krétán
Az alábbi sorokat a krétai GEA Travel tulajdonosa, Mr. Haronitis írta. Évek óta együtt dolgozunk, profi, megbízható szakember – teszi hozzá Bajai Ágnes.
Íme a görög szakember leve az aktuális helyzetről:
"Mint ahogy azt mindannyian tudjuk, a sikertelen tárgyalásokat követően Görögország pénzügyi helyzete nehéz. Ezzel kapcsolatban a minisztériumunktól kapott, illetve a bankoknál ellenőrzött alábbi információkról szeretnélek tájékoztatni:
Bankjaink tőkekorlátozás alá kerültek tegnap délutántól. Ez azt jelenti, hogy az ATM-ből max. napi 60 eurót lehet kivenni.
Interneten keresztül minden banki műveletet korlátlanul lehet végezni, azaz tudunk utalni, és megkapjuk az utalásokat.
A Görögországban kibocsájtott hitel- és betéti kártyák esetében szintén korlátozták a banktól kapható (feltölthető) pénz összegét.
Minden külföldön kibocsájtott hitel és betéti kártya korlátlanul használható, illetve azokra korlátlanul utalhatnak (feltölthetik) a bankok.
A gépkocsik üzemanyag-ellátásával semmilyen gond nincs. A kormány tájékoztatása szerint a készletek elegendőek."

 

Éppen Görögországban nyaral? Írja meg az olvir@travelo.hu-ra, hogy mit tapasztal a helyszínen!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek