Ezek a világ legjobb spa-hotelei

Legalábbis az Agoda.com szállásfoglalási weboldal szerint, amely idén is összegyűjtötte a legkülönlegesebb spa és wellness kezeléseket kínáló hoteleket. Az idei évben a legnépszerűbbnek azok a hotelek számítanak, amelyeknek személyzete magasan képzett, a wellness részlege jól ismeri az ókori görög praktikákat, a négykezes masszázst, vagy a gyógynövényes gőzterápiát.

 Az Agoda.com, Ázsia vezető szállásfoglalási weboldala, a NASDAQ-on jegyzett amerikai Priceline Group tagja, közzétette éves listáját, amelyen a kivételes Spa-élményeket, relaxáló és fiatalító wellness-programokat nyújtó hotelek találhatók. A lista összeállításában a területet jól ismerő szakemberek segédkeztek, akik minden körülményt megvizsgáltak: nemcsak a kínált kezelések fajtáját és minőségét, hanem az egyes szállodák belsőépítészeti értékeit, sőt, még az ingatlanokat körülvevő táj szépségét is pontozták.

"Az utazók számára egyre fontosabb, hogy a különböző hotelekben megfelelő Spa-szolgáltatások legyenek elérhetők - ez látszik a foglalások statisztikáján is" - mondta John Brown, az Agoda.com termékfejlesztésért felelős vezetője. Az alábbi lista minden egyes szállodája megfelel a legmagasabb elvárásoknak is, így a turisztikai, de akár az üzleti célú utak csúcspontja lehet egy hosszabb-rövidebb pihenő valamelyik Spa-hotelben - tette hozzá a szakember.

Hyakuna Garan, Okinawa, Japán

Japán legdélebbi prefekturájában található Hyakune Garan akár tankönyvi példája is lehetne annak, hogy miként kell működnie egy átlagon felüli élményt kínáló Spa-hotelnek. A szálloda helyben kitermelt anyagokból épült egy olyan sziklára, amely gyönyörű kilátást biztosít a Csendes-óceánra.

Galéria: Legjobb spa hotelek 2013Fotó: Agoda.com

 

A vendégek hat privát villa közül választhatnak (itt houjouannak nevezik ezeket a szállásokat). A szabad ég alatt lévő medencékből 220 fokban nyílik kilátás az azúrkék óceánra. A Spa egyéni ízlésre formálható olajos masszázst, és más kényeztető kezeléseket foglal magában. A hotel nemrég megnyerte a nagyhírű 2013-as Crystal Award dizájnszekciójának díját is, amellyel a szállodaipar nagyágyúi ismerték el a Spa és wellness területén elért újabb japán sikersztorit.

Hotel 1898, Barcelona, Spanyolország

A szálloda épületének patinás múltja van: valaha iskola működött itt, majd a befolyásos López y López család otthonául szolgált, azután a Philippines Tobacco Company elnevezésű cég központja költözött ide. Szállodaként 2005 óta működik, egy komplett felújítást követően nyitotta meg kapuit a Hotel 1898.

 

Galéria: Legjobb spa hotelek 2013Fotó: Unspecified / Agoda.com

 

A H1898 Spa elnevezésű csomagban vízi élményszolgáltatásokat (örvénymedencék, dögönyözők, szaunák és gőzkabinok) kínál a hotel, az alsó szinten található, lenyűgöző méretű úszómedence pedig igazi különlegesség: a gyarmati időkben páncéllal védett banki széfként, és dohányraktárként üzemelt. A kezelések az egész testet, a hátat, a lábat, az arcot felüdítik. Különlegességként kérhető gyémántporos dörzsölés, keleti fűszeres kezelés valamint olajos masszázs is.

Crimson Resort & Spa Mactan, Fülöp-szigetek

A hatalmas trópusi kertben fekvő, balinéz ihletésű épületeket felvonultató Crimson Resort & Spa Mactan is kínál Spa-szolgáltatásokat, méghozzá egy különálló egységben, a buja dzsungel közepén álló Aum Spa, épületeiben. A Spa nevét a hindu meditációkban gyakran előkerülő mantra (om) helyi kiejtéséről (om=aum) kapta, de játékosan egy mozaikszót is alkottak hozzá a komplexum irányítói, utalva a Spa kezelések jellegére: Autentikus,Unikális és Maradandó élményt nyújtó.

 

Galéria: Legjobb spa hotelek 2013Fotó: Agoda.com

 

A 2000 négyzetméteren elterülő Aum Spa személyzete kiválóan képzett, akik ráadásul rendszeres tréningeken vesznek részt, hogy fejlesszék tudásukat. A vendég kérhet vitamindús kammungay-növénnyel végzett méregtelenítő bőrradír-kúrát, energetizáló masszázst vagy éppen izomlazító lávaköves kezelést - a hotel képzett szakembereinek semmi sem jelent akadályt. A közeli strandokon ráadásul szépen lehet barnulni, a napozás után pedig hasznos lehet egy tavirózsa-szirmos arcpakolás, hogy az arcbőr egyensúlya helyreálljon.

Divani Apollon Palace & Thalasso, Athén, Görögország

Vouliagmeni, egy Athén belvárosától 18 kilométerre, a Riviérán található kis falu ad otthont a Divani Apollon Palace & Thalasso hotelnek, amelyhez egy önálló 3500 négyzetméteres Spa-központ, a Divani Athens and Thalasso Centre, is csatlakozik. A hely specialitása a tengervíz, tengeri növények és az óceáni klíma jótékony hatásán alapuló, ókori gyökerekkel rendelkező "thalassoterápia" elnevezésű wellness-kúra.

 

Galéria: Legjobb spa hotelek 2013Fotó: Agoda.com

 

A vendégek ezen kívül rengeteg lehetőség közül választhatnak: arc- és testkezelések, hidroterápia, személyre szabott masszázskúra és edzésprogram áll rendelkezésükre. A különböző kezeléseket kombinálhatják is a résztvevők, az 1-6 napos kúrák alatt lehetőség nyílik a világ különböző tájain alkalmazott módszerek kipróbálására is.

Silks Place Taroko, Hualien, Taiwan

Megrendítő szépségű táj és teljes luxus - leginkább ezek jellemzik a Silks Place Taroko nevű Spa-hotelt Tajvanon. Egykor a kínai hadvezér, Csang Kaj Sek hegyi üdülője volt a most hotelként funkcionáló komplexum, amely a történelem viharai után komplett felújításon esett át, hogy mára a gyönyörű hegyi környezet dísze lehessen. A szállodához tartozó Wellspring Spa többféle kezelést nyújt vendégeinek - forró lávaköves masszázst, gyógynövényes kúrát, stresszoldást.

Galéria: Legjobb spa hotelek 2013Fotó: Calvin Chen / Agoda.com

 

A Spa híres bőrápoló kezeléseiről is: kávés, kókuszos, kukoricaszemes, tengeri növényes, luluros és hagyományos jávai kényeztetés várja a vendégeket. Nem mindennapi élmény a testtekercselés, amelyet vulkáni agyag és papaya, menta, esetleg egzotikus fűszerek keverékét használva végeznek a masszőrök. Mindezek után még ott van a regeneráló folyamat csúcsa, a szauna és a gőzfürdő.

Rocco Forte Hotel de Russie, Róma, Olaszország

Rómában, a Spanyol lépcső és a Piazza del Popolo között található a Rocco Forte Hotel de Russie, amely egyfajta luxusmenedék azok számára, akik szeretnének megpihenni az örökké nyüzsgő olasz főváros forgatagából kiszabadulva. A De Russie Wellness Zone elnevezésű Spa-részleg széles skálán kínál energetizáló, feltöltő kezeléseket - finn szauna, gőzfürdő, 36 fokos, sós vizű hidromasszázs áll a vendégek rendelkezésére. A városba való visszatérés előtt érdemes meglátogatni a hajszalont, amelyet Massimo Serini mesterfodrász vezet.

 

Galéria: Legjobb spa hotelek 2013Fotó: Adrian Houston / Agoda.com

 

Speciális csomagok is igénybe vehetők, ezekhez hat privát szoba áll rendelkezésre. A csomagok közül kiemelkedik az ókori Rómát idéző Rituális masszázsterápia, amely tengeri sóval végzett bőrkezelést, reflexológiai masszázst és fűszeres balzsamok "bevetését" foglalja magában, míg az ún. "Négykezes masszázs" során egyszerre két képzett masszőr összehangolt munkája eredményeként fiatalodik meg a vendég teste.

Borei Angkor Resort & Spa, Siem Reap, Kambodzsa

A népszerű kambodzsai turistacélponthoz, Angkorhoz legközelebb fekvő város, Siem Reap központjában található a Borei Angkor Resort & Spa, amely fekvése miatt tökéletes arra, hogy felüdülést nyújtson a túrázók számára, akik napközben az egykor hatalmas Khmer Birodalom központjának romjait fedezik fel.

 

Galéria: Legjobb spa hotelek 2013Fotó: Agoda.com

 

A wellness-részleget úgy hívják, hogy Mudita Spa- a "mudita" kifejezés" szanszkrit kifejezés, azt jelenti, hogy "boldogságot meríteni a másik ember boldogságából. A komplexum nyolc szobában és egy különálló villában kínál tradicionális khmer masszázst, és a hely specialitásaként a J'Pong gyógynövényes gőzterápiát. Egyénileg összeválogatható csomagok is vannak, és a változatos árazású napi bérletek használatával élvezhetők a szaunák, gőzkabinok, jacuzzik és úszómedencék.

Gardens of Babylon Resort, Bodrum, Törökország

A Gardens of Babylon Resort nemcsak egy első osztályú hotel, amely tökéletes kilátást nyújt a Földközi-tenger mélykék végtelenére, hanem a szállóhoz kapcsolódó Muu Spa változatos egészségmegőrző és fiatalító kúrákat is kínál. Az igénybe vehető kezelések köre meglehetősen tág: svéd, balinéz, thai és shiatsu masszázs, akupresszúra, olajos- és aromaterápiák vannak az étlapon.

Galéria: Legjobb spa hotelek 2013Fotó: Agoda.com

 

A hely szelleméhez illő török fürdő is a vendégek rendelkezésére áll, de speciális csomagokat is igénybe vehet a regenerálódásra vágyó vendég - népszerű a gyógynövényes jacuzzi-terápia, és a kényes ízlésű babiloni király után "Marduk VIP Spa" kezelésnek elnevezett, rengeteg üdítő terápiát kínáló szolgáltatáscsomag.

Kapcsolódó anyagok:

Feküdjön ki a Machu Picchu előtti kertbe!

Barlangfürdő, sódombok és pucér szauna

A luxust napnyugtában és degusztációs menüben is mérik

Szoba álomkilátással: ébredjen az Eiffel-toronnyal!

Budapest a világ második legjobb városa

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek