Szoba álomkilátással: ébredjen az Eiffel-toronnyal!

Párizsban az Eiffel-toronyra, Berlinben egzotikus halfajokra, Rómában a Colosseumra, Londonban a Big Benre, Barcelonában pedig az egész városra láthatunk rá, ha a megfelelő szállodát választjuk. Álmodozzon velünk!

 

Túl passzív időtöltésnek érzi egy luxusmedence partján végigfetrengeni a nyaralást? Inkább izgalmas, pezsgő nagyvárosokban fedezné fel a látnivalókat láblógatás helyett? Mindezt olyan környezetben, ami akár egy romantikus film díszletéül is szolgálhatna? Keveseknek adatik meg, hogy Párizsban az Eiffel-toronyra néző szobában ébredjenek, vagy éppen Rómában a Colosseummal farkasszemet nézve költsék el reggelijüket. Pedig akadnak ilyen szálláshelyek, utánanéztünk, melyek ezek. Álmodozzanak velünk, mutatjuk a legszebb panorámájú szobákat!

Romantika patinás környezetben: Shangri-La Hotel, Párizs

Kevés Párizsnál romantikusabb nagyvárost tudunk elképzelni, az Eiffel-toronyra és a Szajnára néző lakosztályokkal büszkélkedő Shangri-La Hotel pedig még tovább fokozza a szerelmes hangulatot. A 19. századi – Napóleon unokaöccsének egykor lakhelyéül szolgáló – épületben található szálloda patinás berendezésével, álomszép úszómedencéjével jól eleresztett nászutasoknak lehet ideális választás.

Shangri-La Hotel, Párizs - További képekért kattintson!
Galéria: Szoba kilátással
Fotó: Hotelscombined

A hotel ígérete szerint a becsekkolás pillanatától királyi bánásmódban részesülnek a vendégek. Ha megéheznének, három étterem és egy bár kínálatából választhatnak házon belül. Az éttermek közül kettő Michelin-csillaggal büszkélkedhet, az egyik – egy csillagos – a kantoni konyha finomságaival, a másik – két csillagos – francia ételkülönlegességekkel kényeztet.

Elég volt a spa-kezelésekből, eleget ámultunk a szobánkból elénk táruló panorámán és már minden izgalmas fogást megkóstoltunk? Induljunk, és fedezzük fel a város ezernyi arcát a klasszikusan elegánstól a bohémig. Randevúzzunk Mona Lisával a Louvre-ban, andalogjunk a Musée Rodin kertjében, igyunk egy kávét a Champs Elysées teraszainak egyikén, rójuk le tiszteletünket a nagyok előtt a Pére-Lachaise temetőben, végül zárjuk a napot egy montmartre-i mulatóban: például, a bájos Lapin Agile-ban. Már így is túl sokat költött a szállásra és egyéb szórakozásra? Ingyenes párizsi tippjeinket erre találja.

Tengeri álom: Radisson Blu Hotel, Berlin

Múzeumrajongó, és a német fővárosba húzza a szíve? Nincs jobb választás, mint a Radisson Blu Hotel Berlin a Múzeumsziget és az Alexanderplatz tőszomszédságában. A szálloda különlegessége, hogy míg szobáinak egy részéből a csodás berlini dómra látunk rá, másik részéból egy 25 méter magas henger alakú, egzotikus tengeri akvárium élővilágát csodálhatjuk premier plánban. A hotel 427 szobával rendelkezik, melyek modernek, mégis otthonosak. A wellnessközpontban medence, különböző kezelések és szaunák várják a vendégeket.

Radisson Blu Hotel, Berlin

Galéria: Szoba kilátással

Fotó: Hotelscombined

A szálloda elhelyezkedéséből adódóan Berlin látványosságainak felfedezéséhez telitalálat: az Alexanderplatz a tévétoronnyal, az ódon hangulatú Nikolaiviertel, az izgalmas Múzeumsziget kincsek ezreivel, az elegáns Unter den Linden mind pár lépésnyire fekszenek a hoteltől. Szintén sétatávolságra van a gyönyörű Gendarmenmarkt, a legendás Checkpoint Charlie, a város jelképének számító Brandenburgi kapu és a Reichstag épülete is.

Ha a megszokottól eltérő nézőpontból szeretnénk Berlinre tekinteni, pattanjunk fel az egyik városnéző hajóra! A szálloda mellett is kikötnek a hajók, amikkel bejárhatjuk a Spree belvárosi szakaszát Nikolaivierteltől a főpályaudvaron át a modern kormányzati negyedig. Az alap túrák egyórásak és 10-13 euró körül kell fizetnünk értük, de 20 euró környékén romantikus esti, háromórás városnézésre is benevezhetünk. A szálloda az ingyenesen abszolválható, egynapos berlini túránk számára is remek kiinduló pont. Ennek leírását ide kattintva találja.

Colosseum egy kőhajításnyira: Palazzo Manfredi, Róma

Rómába megérkezni, és megpillantani a Colosseumot – fantasztikus pillanat, ami örökre beleég az ember emlékezetébe. Hát még, ha az ikonikus épületet egész ott tartózkodásunk alatt szemmel tarthatjuk szobánk ablakából. A Relais & Chateaux lánchoz tartozó luxuszálló, a Palazzo Manfredi ezt az élményt kínálja vendégeinek.

Az 1500-as évekből származó patinás épületben található hotel Colosseum lakosztályában például az elsőosztályú kilátás mellett jakuzzit és mini edzőtermet is találunk. A reggelit a tetőteraszon fogyaszthatják el a vendégek, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Colosseumra és a II. Viktor Emánuel emlékműre.

Palazzo Manfredi, Róma
Galéria: Szoba kilátással
Fotó: Hotelscombined

A fentiek mellett, a szállodától pár lépésnyire találjuk az ókori Róma főterét, a Forum Romanumot, az ókori előkelőségek lakhelyét, a Palatinus dombot, Traianus piacát vagy éppen a Capitoliumot. De pár perces sétával elérhető a többi jelentős látnivaló a Trevi kúttól, a Spanyol lépcsőn át a Pantheonig és a Piazza Navonáig. Tavaly nyáron a mostanihoz hasonló kánikulában jártuk be Rómát, ha kíváncsi, hogyan élvezhető az örök város hőségriadó idején, ide kattintson.

A kádból látni a Big Bent: Sheraton Park Tower, London

Szállás a Hyde Park mellett, márványfürdőszoba kilátással a Big Benre és a London Eye-ra: ezekkel az előnyökkel jár, ha a Sheraton Park Towerben foglalunk szállást. Ha az elegáns berendezés és a panoráma nem lenne elég, a lakosztályokban automatikusan, a panorámaszobákban opcionálisan elérhető a privát inas szolgáltatás. Ennek keretében a hotel már érkezésünk előtt felveszi velünk a kapcsolatot, saját inasunk segít a programunk megtervezésében.

Sheraton Park Tower, London
Galéria: Szoba kilátással
Fotó: Hotelscombined

Érkezés után folytatódik a kiemelt figyelem üdvözlőitallal, teljes angol reggelivel, személyre szabott ébresztéssel, korlátlan teával, kávéval, ásványvízzel, nemzetközi újságválasztékkal. Sőt, a ki- és bepakolást is elvégzik helyettünk, ha úgy akarjuk.

Aki shoppingolni érkezik Londonba, a Sloane Street dizájnerbutikjai és a világhírű Harrods várja pár lépésnyire a szállodától. Ha a legérdekesebb látnivalókra vagyunk kíváncsiak, a Hyde Park, a Royal Albert Hall, a Kensington Gardens, a Victoria & Albert Museum vagy éppen a Natural History Museum sincs a szállodától messze. Tudta, hogy London legjobb múzeumaiért egy fillért sem kell fizetnie? A részletekért olvassa el erről szóló cikkünket.

A város a lábunk előtt hever: Gran Hotel La Florida, Barcelona

Végtelen nyugalom és fantasztikus panoráma várja a vendégeket a barcelonai Gran Hotel La Floridában. A Tibidabo hangulatos, régi vidámparkjától öt percnyire található szállodában wellnessrészleg, jakuzzi, beltéri és kültéri medence, szauna várja a vendégeket.

Az épületet 1924-ben álmodta meg Andreu doktor, aki Barcelona legjobb szállodáját akarta a város legszebb telkén megépíteni. A polgárháború idején katonai kórház üzemelt itt, majd az ötvenes években nyerte vissza régi pompáját. Más korabeli hírességek mellett Ernest Hemingway is a szálló vendége volt. 1979-ben végül bezárták az addigra igencsak elöregedett hotelt. 2001-ben nyitott meg újra, immáron luxus-butikhotelként. A felújításkor igyekeztek megőrizni a korabeli eleganciát, ahol pedig erre nem volt mód, modern megoldásokkal egészítették ki a szállót.

Gran Hotel La Florida, Barcelona
Galéria: Szoba kilátással
Fotó: Hotelscombined

Mivel a hotelben megszállva a város a lábunk alatt terül el, fantasztikus a kilátás, viszont a városnézéshez utaznunk kell. Ennek ellenére megéri nem csak felülről letekinteni a katalán nagyvárosra, de elmerülni mindabban, amit kínál nyüzsgő Ramblától mesteri Sagrada Familián át a Boquería piac mennyei finomságaiig. Ne hagyjuk ki Picasso és Miró csodás műveit, de a Barcelonetát se. Részletes barcelonai úti tippjeinkért ide kattintson.

Hasonlóra vágyik, csak olcsóbban?
Bár a fentiek fényében hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a hotelszobák minden négyzetméterét aranyáron mérik, de már csak a kíváncsiság kedvéért is megéri megnézni, mennyibe kerülnek diszkontárakon. Egy magyar nyelven is elérhető oldal, a HotelsCombined például, egy olyan hotelár-összehasonlító szolgáltatás, melynek segítségével a felhasználók a legjobb utazási ajánlatok közül, egyetlen kereséssel, a legolcsóbbat találhatják meg, akár magyar forintban értve az árakat. A keresőszolgáltatás több mint száz utazási oldal árait hasonlítja össze, így a felhasználók akár 80 százalékos kedvezményhez is juthatnak. A weboldal segítségével a felhasználók világszerte 120 000 helység 400 000 szállodájának árai közül válogathatnak. A HotelsCombined ingyenes mobilalkalmazásai iPhone-ra és iPadre, valamint Androidra is letölthetők.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek