Budapest a világ második legjobb városa

Az egyik legnevesebb amerikai utazási magazin több mint egymillió szavazatának összesítése alapján Budapest a világ második legszebb városa. Igaz Firenzével megosztva a helyet, de akkor is csak a mexikói San Miguel de Allende előzött be minket.

 

Az amerikai Condé Nast Traveler a világ egyik legmeghatározóbb utazási magazinja, az elmúlt 25 évben mindig megszavaztatta olvasóival a világ legjobb utazási célpontjait, városait, hoteleit és légitársaságait. Idén is ezt tette. A magazin 1,3 millió szavazó olvasója közül "a világ legjobb városa kategóriában" legtöbben a Mexikóvárostól 274 kilométerre található San Miguel de Allendet voksolták első helyre, másodiknak pedig Budapestet, holtversenyben Firenzével. A tavalyi győztes dél-karolinai Charleston városa az idei ranglistán csak az ötödik helyet szerezte meg. Fővárosunk azonban olyan metropoliszokat utasított maga mögé, mint pl. Bécs, Barcelona, Párizs, Prága, Krakkó, Melbourn vagy Velence, amely ezúttal csak a 24. helyen szerepel.

Fotó: Cntraveler.com

Oldalukon egy Vörösmarty utcaképpel ábrázolják a világ második legklasszabb városát, ahol - egy olvasójuk szerint - könnyen lehet tájékozódni, és már csak a nagyszerű gasztronómiája és grandiózus épületei miatt is elbűvölő városnak számít.

Ön szerint mitől lehetne még élhetőbb Budapest?
Szívesen lógatná lábát szomorúfüzek alatt a Dunába, több működő BKV jegyautomatát szeretne, netán festett muskátlikat ablakpárkányok alá, vagy már annyival is beérné, ha elkészülne a négyes metró? Ha van ötlete, mitől lehetne élhetőbb város Budapest, írja meg kommentben vagy küldje el az olvir@travelo.hu mailcímre.

Újabb cikkünk ebben a témában:

Pesti romkocsmákat ajánl az Instagram 
Az Instagram blogjában a budapesti romkocsma-trendről ír, a hivatalos Facebook oldalára pedig egy fotót is posztolt a főváros legrégebben működő romkocsmájáról. Ezúttal a romkocsmáinkra fókuszált a világ egy kis időre.
Budapest a világ harmadik legjobb helye 
Leköröztük Rómát és Bécset is a Condé Nast Traveler utazási magazin toplistáján. Hetvenhétezer olvasó nem tévedhet - Budapest lett a világ harmadik legjobb városa, Firenze és az amerikai Charleston után.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek