Ebben a világhírű hazai községben nyitott meg hazánk első múzeumpostája

Az UNESCO világörökség részét képező Hollókőn, az Ófaluban nyitotta meg kapuit a postatörténeti emlékeket bemutató és egyben modern postai szolgáltatásokat nyújtó első múzeumposta szerdán. Ez egyben az első olyan típusú új postapartneri együttműködést is jelenti, mely a Magyar Posta Zrt. és egy közművelődési intézmény között jön létre – írja a nool.hu.

A hollókői múzeumposta az átadás napjánForrás: MTI/Komka Péter

Szabó Csaba, Hollókő polgármestere arról beszélt, hogy Hollókő életében két okból kifolyólag is fontos szerepe van a postának. Egyrészt Hollókő tagja annak az 5 településnek, amely a világörökség része, ezért fontos számukra, hogy minden alapvető szolgáltatás elérhető legyen helyben. Másrészt a posta egy rendkívül fontos közösségi térként funkcionál a helyiek életében.

Végül Dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: "Hollókőn 30 éve működik a Palócföld postatörténetét bemutató kiállítóhely, mostantól azonban két épületben is ismerkedhetnek a bel- és külföldi turisták a Magyar Posta páratlanul gazdag kultúrtörténeti jelentőségű emlékeivel. Egy 19. századi kisposta miliője, muzeális mérőeszközök, száz évvel ezelőtti postaraktár, postaláda, sétány és pihenőkert, telefonközpont és rádiókabaré telefonkészüléken hallgatható postával kapcsolatos jelenetei várják az érdeklődőket".

A múzeumposta hagyományos és korszerű postai szolgáltatásokat nyújt a Magyar Posta 157 éves történetébe bepillantást engedő környezetbenForrás: MTI/Komka Péter

Hozzátette, hogy a több száz postapartnerségükhöz hasonlóan immár Hollókőn is hosszabb nyitvatartással várják a helyieket és a látogatókat, sőt hétvégente is elérhetőek lesznek a szolgáltatásaik.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek