Hollókői épületek költöznek a szarvasi makettparkba

Március 25-től a népi építészetet bemutató épületegyüttesekkel bővül a Szarvasi Arborétum mellett található Mini Magyarország makettpark – közölte a park csütörtökön az MTI-vel.

A Mini Magyarország makettpark új, húsvéti tematikájú épületekkel bővültForrás: Mini Magyarország Szarvas/Facebook

A Mini Magyarország 11 éve várja a látogatókat. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a hazai épületeket határon túli – erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és őrvidéki – makettek követték. Legutóbb, a 2023-24-es év fordulójakor az ösküi kerektemplom, a hercegkúti pincesor, a békéscsabai István Malom, a pécsi TV torony és a szatmárcsekei Kölcsey Mauzóleum  kapott helyet a makettek között.

Idén húsvéttól a magyar népi építészeti stílusokat, falusi életet bemutató épületegyüttesekkel bővítik a kínálatot: gyönyörködhetünk a Balaton-felvidéki Salföld parasztbarokk épületeiben, Hollókő világörökségi védettségű házaiban, az Őrség szeres portáiban és az erdélyi Torockó főterében is.

A makettparkot átszelik a mozgó kisvasutakForrás: KARAS JOZSEF/Jozsef Karas/Mini Magyarország Szarvas/Facebook

A Mini Magyarország makettparkban több mint 100 épület mását csodálhatjuk meg. A több mint két hektáros parkban található az ország leghosszabb, több mint 600 méternyi szabadtéri makettvasút-hálózata is; az alagutakon, hidakon, viadukton átkelő mini mozdonyokat a látogatók indíthatják el.
A látványos mozdonyokkal kapcsolatban mi is írtunk már róla, hogy az évről-évre megrendezett
Mini Mozdonyok Nagy Napján milyen különlegességek várják a vonatok és a vasútmodellek rajongóit.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek