Közel 3 ezer programmal vár a Művészetek Völgye

Idén még színesebb programkavalkáddal várja a látogatókat a 33. Művészetek Völgye Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. Az összművészeti fesztiválon csaknem háromezer zenei, irodalmi, színházi, múzeumi, táncművészeti, építészeti, képzőművészeti és családi programból választhatnak a látogatók július 19. és 28. között – írja az MTI.

A Művészetek Völgye minden korosztály számára élménydús kikapcsolódást nyújt - pillanatkép az egyik korábbi eseményükrőlForrás: Művészetek Völgye Facebook oldala

A Művészetek Völgye szervezői idén még jobban kitesznek magukért: 2972 programmal, 40 programhelyszínnel és számos újdonsággal készülnek. Új helyszínekkel, fenntarthatósági és művészeti programokkal, saját színdarabbal erősödik a kortárs képzőművészeti kínálat, és az idén számos múzeum is megjelenik a fesztiválon. Visszatér a VölgyImpró programsorozat, a Zenélő Busz, valamint sok gyermekprogram és filmvetítés is szerepel a kínálatban, amelyben a kortárs tánc is nagyobb hangsúlyt kap az idén – mondta Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál igazgatója.

Két helyszínen minden nap más színházi produkciók láthatók, többek között a Vígszínház, az Orlai Produkció és Nézőművészeti Kft. is fellép. A Művészetek Völgye idei színházi premierje az Art-Színtérrel közös Tikk-Takk bumm című darab lesz.

Családi programokban idén is bővelkedik a fesztivál - pillanatkép az egyik korábbi eseményükrőlForrás: Művészetek Völgye Facebook oldala

Oszkó-Jakab Natália elmondta, hogy 19 nagy zenekari koncerttel készülnek. Fellép a 30Y, az Aurevoir, a Bagossy Brothers Company, a Bëlga, Beton.Hofi, a Blahalouisiana, a Bohemian Betyars, a Carson Coma. Elhozza slágereit a Csaknekedkislány, az Elefánt, az Esti Kornél, a Hiperkarma, az Ivan and The Parazol, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Parno Graszt, a Platon Karataev, a Punnany Massif és a Quimby is.

A vigántpetendi Cirque du Tókertben hallható Zorán, Kern András, Falusi Mariann, Dés László, Básti Juli, Tóth Vera és Wunderlich József. A Budapest Bár és Bródy János is színpadra lép, a Csík zenekar pedig ezúttal Presser Gáborral együtt ad koncertet.

A Petőfi Udvarban, "1100 éve Európában, 20 éve az Unióban" szlogennel, könnyűzenei koncertekkel, irodalmi beszélgetésekkel és ismeretterjesztő előadásokkal is várják az érdeklődőket.

Idén múzeumok – a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Magyar Építészeti Múzeum, MODEM, Kereskedelmi- és Vendéglátóipari Múzeum, Budapest Főváros Levéltára, Néprajzi Múzeum, Laczkó Dezső Múzeum, Adaptér, Posta Múzeum – is kitelepülnek a fesztiválra, ahol izgalmas programokkal készülnek.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek