Döbbenet: Babasíróversenyt tartottak Japánban, maszkos pap ijesztgette a kicsiket

Sokat hallhatunk a japán emberek számunkra igen furcsa szokásairól, melyek közül egy éppen múlt hétvégén zajlott. Ezen a rendezvényen termetes szumó birkózók kisbabákat tartottak a kezükben, miközben megpróbálták megríkatni őket.

Síró csecsemőket tartanak amatőr szumóbirkozók a kezükben, hogy kiderüljön, melyikük lesz a győztesForrás: MTI/EPA/Franck Robichon

A 400 évre visszavezethető hagyományos eseményen Japán különböző templomaiban és szentélyeiben került sor, de messze a Tokió Aszakusza városrészében található Szenszodzsi buddhista templom a legnépszerűbb, mely egyben a legrégebbi szent hely is.

A szumók kezében tartott egyéves babák párokban versenyeztek, a verseny lényege pedig az, hogy melyikük sírja el magát először, ő lesz ugyanis a győztes. Ha egyszerre többen kezdenek el sírni, az dönt, melyikük sír a leghangosabban.

Maszkkal próbálnak sírásra bírni egy csecsemőt az évenként megrendezett, több mint 400 éves múltra visszatekintő babasíróversenyenForrás: MTI/EPA/Franck Robichon

Ha pedig egy baba nevet, gyakran egy ijesztő maszkos pap lép közbe, hogy sírásra fakassza a nevetgélő kisdedet.

A szülők körülbelül 15 000 jent (kb. 35 ezer forint) fizetnek azért, hogy csecsemőik részt vehessenek a versenyben, ami számukra kiváltságos lehetőség. A hiedelem szerint ugyanis a babasírás elűzi a rontó szellemeket, ha pedig erős és hangos, az a gyermek erőben, egészségben felnövekedésének előjele. Ez egy népszerű japán mondás gyökere is, miszerint a síró baba gyorsabban nő – bár valószínűleg hajnali 2-kor ez nem vigasztalja a fáradt szülőket, írja a tokyocheapo.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek