Idén minden korábbinál színesebb programokkal csábít az első magyar város

A 2024-es év kiemelt rendezvényeit mutatták be a sajtó képviselőinek az Esztergomi Bazilika Panoráma Kávézójában. A város célja, hogy a belföldi és nemzetközi turistáknak is egyedi, különleges eseménykínálatot nyújtson.

Esztergom, az első magyar város látképe már önmagában is mesésForrás: Visit Esztergom

Hernádi Ádám, Esztergom Megyei Jogú Város polgármestere az eseményen bejelentette, hogy 2024-ben 9 kiemelt turisztikai és városi eseményt terveznek, közel 250 programelemmel. Köztük kiemelte az Esztergomi Szent István Napokat, ahol bemutatják az István, a király című rockoperát Feke Pál rendezésében, valamint Gájer Bálint és a Budapest Jazz Orchestra nagykoncertjét. A polgármester kitért arra is, hogy idén a Múzeumok Éjszakája országos rendezvényen Esztergom Székesfehérvárral közösen kiemelt vidéki városként jelenik majd meg.

A Szent István napok egyik pillanatképeForrás: Visit Esztergom

Április 27. és 28. között rendezik meg az Akkor és Most Jármű Expot, ahol most is több mint száz járművel találkozhatnak az érdeklődők, sőt, a kétnapos esemény részeként ingyenes koncerteket is szerveznek. A másik rendezvény a Lampionos Hajós Felvonulás, amit idén április 30-án élvezhet a nagyközönség a Kis-Duna sétányról.

Minden évben romantikus hangulatot hoz a városba a Lampionos Hajós FelvonulásForrás: Visit Esztergom

Augusztus 1. és 3. között – idén negyedik alkalommal – a tehetséggondozó fesztiválon, az MMC Feszten a magyar könnyűzenei élet kiválóságaival, valamint neves hazai és nemzetközi előadókkal, véleményformálókkal várják a fiatalokat. 

Ereszd el a hajam életérzéssel várják a fiatalokat az MCC FesztenForrás: Visit Esztergom

A Múzeumok Éjszakája program során 11 esztergomi és 1 párkányi kiállítás, illetve múzeum lesz látogatható egy karszalag megvásárlásával. 

Az Esztergomi Szent István Napok keretében augusztus 19-én a tavaly 40. évfordulóját ünneplő István, a király című rockoperát láthatja a közönség koncert formájában az Erzsébet parkban, ahol hallható lesz többek között Dolhai Attila, Malek Andrea és Miller Zoltán is. Augusztus 20-án Gájer Bálint és a Budapest Jazz Orchestra ad közös nagykoncertet, mai kifejezetten közönségszórakoztató produkció várható.

Sportos eseménynek is otthont ad Esztergom. Idén 22. alkalommal rendezik meg a Hídfutás nevű nívós eseményt, ami várhatóan most is több ezer embert mozgat majd meg a Mária Valéria híd két oldaláról.

Az Esztergomi Adventi Vásáron olyan különlegességet terveznek, ahol megmutatják a téli prémium gasztrokultúra világát a vásárba látogatóknak.

Az események összeállításánál a közös cél az volt, hogy Magyarország első városában minden ott élő és oda látogató vendég megtalálja a számára élményt nyújtó, izgalmas és színvonalas programot, tudtuk meg a Visit Esztergom sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek