Egyedülálló 3D múzeum mutatja be a magyar sportsikereket

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete által életre hívott virtuális tárlat az egyesület tagjainak életrajzait, relikviáit, sikereit mutatja be. A 3D kiállítás az ereklyéket és az egyes sportolókhoz kapcsolódó dokumentumokat úgy mutatja be, hogy azok a virtuális térben szinte „kézbe vehetők", elforgathatók, körbe járhatók – írja az MTI.

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete közelebb hozza a legnagyobb sportolók emberfeletti teljesítményeitForrás: https://hmse.hu/muzeum/

Olyan olimpiai, világ- és Európa-bajnokok győzelmei elevenednek meg, mint a tornász Keleti Ágnes és Magyar Zoltán, a vízilabdázó Faragó Tamás és Kásás Tamás, a birkózó Hegedüs Csaba, vagy a vívó Rejtő Ildikó és Nagy Tímea.A 3D múzeumban az „élő legendák" és az „angyalok" külön épületekben kaptak helyet, valamint minden sportolónak saját szintje van a Schüller Ferenc építész által tervezett tornyokban.
Nagy Tímea, az egyesület elnöke megosztotta, hogy a múzeummal a mai kor kihívásainak eleget téve, minden generációnak meg szerették volna mutatni azt a világot, amelyben a halhatatlanok maradandót alkottak.
"Nagy munka van mögöttünk, egyedülállót álmodtunk. Elkészült a nagy mű, most kirakjuk a nagyközönség elé, reméljük, jól fogadják majd" – mondta hétfőn az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában a kétszeres olimpiai bajnok vívó, aki kiemelte: mindenki maga rendezte be a róla szóló tárlatrészt.

Az ingyenes, virtuális múzeum ide kattintva érhető el.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek