Angyalok, felhők, titkos ajtók: Újra látogatható Olaszország egyik legpompásabb palotája

Felújítások után újra megnyílik a látogatók előtt a szicíliai barokk egyik legpompásabb épülete, a szicíliai Catania történelmi központjában álló Palazzo Biscari.

Forrás: Shutterstock/Fotokon

A Palazzo Bìscari alla Marina néven is ismert palota freskókkal gazdagon díszített termeivel kézzelfogható bizonyítéka annak a gazdagságnak és kifinomultságnak, amely a 17. és 18. században Szicíliát jellemezte. Biscari hercege, III. Ignazio Paternò Castello az 1693-as földrengés után kapott engedélyt palota építésére a tizenhatodik századi városfal egyik szakaszán. A palota jelenleg is a Biscari család leszármazottainak birtokában áll, akik egy részét ma is lakják, a főtermeket pedig rendezvények lebonyolítására használják. A palota magánforrásoknak köszönhetően született újjá, írja a siviaggia.it.

Forrás: Shutterstock/Em Campos

A Palazzo Biscari művészet és kultúra ápolásában való szerepvállalásának hosszú hagyománya van. A 18. század óta működik régészeti múzeum a falai között, a közelmúltban pedig a nemzetközi művészek kiállításai előtt is megnyílt. Pompás freskókkal díszített termeiben barokk zenei koncerteket tartanak, köztük a freskókkal gazdagon díszített rokokó stílusú bálteremben is.

Forrás: Shutterstock/Em Campos

Mindenütt angyalok és kerubok láthatók: a falakra festve, domborműveken, kandallókon, és egy lépcsőház, a lépcsőház olyan, mintha felhőbe lenne burkolózva.

A belsejében 600 szoba található, amelyek közül néhányat még soha nem lehetett látni, és amelyek néha a padlóba rejtett csapóajtókkal kapcsolódnak egymáshoz. Ilyen titkos ajtó van a herceg és a hercegné szobája között is, ez utóbbi csodálatos intarziás faburkolatot és márványpadlót kapott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek