Szívesen laknál ezekben a szívet melengető, tiritarka házakban?

Van egy rossz hírünk és egy jó. A rossz, hogy sajnos csak a képzelet szülöttei, a jó viszont, hogy bármikor gyönyörködhetünk bennük, ha előkapjuk a telefonunkat, és nézegetjük a digitális trükk segítségével "kitapétázott" homlokzatokat.

A francia származású, Berkley-ben élő művész, Audrey Smit Paint-re keresztelt projektje eljátszik a gondolattal, miként festenének különféle gyönyörű virágmintái a világ különböző pontjain álló, szerethető házikókon.

Smit a This Little Street nevű üzletet vezeti, amely a munkáinak fókuszában álló élénk virágmintákat tapétaként, művészi nyomatként, sőt ruházatként is árulja.

Úgy tűnik barátai és rajongói nem érik be a jelenlegi felhasználási lehetőségekkel, és legszívesebben az épületek falait is Smit-mintákkal díszítenék.

Egyelőre csak digitálisan szerkesztett fotókon próbálták ki a művésznővel együtt, hogyan mutatna egyes létező házak homlokzatain a vidám virágtenger. Jártukban-keltükben lefotózott kedves, régi házakat választottak a képekhez, amelyek eleve magukban hordoznak valamit Smit bohókás, rusztikus világából.

Az épületek között találunk francia, olasz és angol épületeket a kisebb kulipintyóktól kezdve a többszintes rezidenciákig.

A digitális fotómontázsok elképesztően élethűre sikeredtek: tényleg úgy tűnik, mintha a színes mintákat felfestették volna a házak falaira. 

A három éve tartó projekt sokak fantáziáját megmozgatta, olyannyira hogy Franciaország Normandia tájegységében egy kis parasztház lakói szerették volna, ha Smit a valóságban is kidekorálja a homlokzatot. Reméljük, hogy a példa ragadós, és minél több ilyen tarkabarka házzal találkozunk Európa utcáin. 

Forrás: mymodernmet.com, címlapkép forrása: This Little Street/Facebook

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek