Világító lampionok között tehetünk holdfényes sétákat a Biodómnál

Hamarosan gyönyörű, világító, mágikus kapuvá változik az Állatkerti körúton lévő Biodóm bejárata, ahol több száz színes, világító lampion között tehetünk holdfényes sétákat esténként. A Sárkány Éve Lampion Fesztivál a fény és árnyék fantáziájával várja a látogatókat 2023. december 16-tól, szombattól, 70 napon keresztül a Biodóm épületében és kertjében, minden nap 17 és 21 óra között.

Kínai lampionok (a kép illusztráció)Forrás: Shutterstock/Tonographer

2024 a kínai naptár szerint a Sárkány Éve lesz, így a fesztivál központi eleme szorosan kapcsolódik a kínai újévhez, annak reményében, hogy az új esztendő szerencsét, békét és boldogságot hoz mindenkinek. 

A páratlan kiállításon egy látványos fény és hangjátékban merülhetünk el, mely egy állatokkal teli fantáziavilágba vezet el bennünket. A lampionok keleti utazásra hívnak, amely a kínai kulturális örökség egy szeletével is megismertet bennünket. A sziklák és folyók között óriáspandák játéka elevenedik meg; a gyönyörű főnixmadár szárnyait csapkodja és repülni készül; mindeközben a húsz méteres, fenséges sárkány őrzi a békét és a földet. És ez csak néhány, a közel fálszáz látványos installáció közül. Az Állatkert oldalán megjelent promóciós videó szerint a lampionok közül 50 Szecsuán tartomány Zigong városából, az óriáspandák hazájából származik. Jegyek ezen az oldalon válthatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek