Ilyen lesz az idei Lumina Park, új helyszínnel is bővül

Tavaly ősszel érkezett először a margitszigeti Palatinus strandra a már sok országban népszerű Lumina Park, amely rövid idő alatt a főváros népszerű látványosságává vált, több mint 200 ezer látogatóval a vártnál is nagyobb sikert hozva.

Lumina Park 2022-benForrás: Lumina Park Budapest - Világ körüli utazás/Facebook

A fényvilágot megálmodó és kivitelező lengyel partnercég a BGYH-val együttműködésben ősszel visszahozza a Lumina Parkot a Palatinus strandra. Már augusztus végén írtuk, hogy a jelek szerint megkezdődött a park kialakítása, de akkor még nem sokat lehetett tudni a fényparkról.

Lumina Park 2022-benForrás: Lumina Park Budapest - Világ körüli utazás/Facebook

Az enbudapestem.hu cikke szerint az idei tematika az időutazás lesz, ami Budapest 150. évfordulója tiszteletére a főváros történetének egy-egy korszakára jellemző jeleneteket, karaktereket, épületeket, járműveket mutat be. Összesen 7 zónában 74 installáció, 8 interaktív elem és 6 multimédiás show várja majd a látogatókat egy másfél kilométer hosszú sétán. Találkozhatunk aquincumi légiósokkal, nosztalgikus hangulatot teremtő Ikarus busszal vagy trabanttal, régi tévével és kazettás magnóval éppúgy, mint különböző korok divatjával, medence fölött átívelő Lánchíddal vagy a 17 méteres, minden ízében világító Parlamenttel.

A Lumina Park Palatinus 2023. október 19-től 2024. március 4-ig tart nyitva, minden nap sötétedéstől 21 óráig.

Lumina Park 2022-benForrás: Lumina Park Budapest - Világ körüli utazás/Facebook

Az új helyszín pedig nem más, mint a Római fürdő 7 hektáros parkja, ahol a Lumina Christmas Park igazi karácsonyi hangulattal vár minket az ünnepek környékén. Itt összesen 11 zónában 125 installáció és 11 interaktív elem lesz látható a mintegy 1,2 kilométeres sétán. Bejárható majd a mesés Karácsonyi falu, ahol lesz karácsonyi posta, ajándékgyár és manóműhely, jégvilág és északi fény, de rénszarvas-ösvény, karácsonyfa-erdő, színes díszek is lesznek majd a Rómain, a szervezők ígérete szerint és a Mikulás is minden nap ellátogat majd a helyszínre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek