A nagy érdeklődésre tekintettel hétfőn is látogatható a Renoir-kiállítás

Két hónap alatt több mint százhúszezren látták a Szépművészeti Múzeumban szeptember végén nyílt Renoir. A festő és modelljei című kiállítást.

Renoir - A festő és modelljeiForrás: Lakatos Péter/MTI

A nagy érdeklődésre tekintettel a tárlat hétfőnként is látogatható, hétvégenként pedig 10 óra helyett 9 órakor nyitja meg kapuit a múzeum a látogatók előtt, írja az MTI.

A január elejéig látható nagyszabású tárlaton a francia mester mintegy hetven alkotásával találkozhat a közönség. A Renoir emberábrázolásait középpontba állító tárlat a párizsi Musée d'Orsay-vel és a Musée de l'Orangerie-vel együttműködésben valósult meg; a kiállításra több mint húsz külföldi közgyűjteményből kölcsönzött műtárgyakat a Szépművészeti Múzeum.

Renoir - A festő és modelljeiForrás: MTI/Hegedüs Róbert

A tárlaton olyan főműveket láthat a közönség, mint például A hinta, a Vidéki tánc vagy a Claude Renoir bohócjelmezben című alkotások. A festőnek szentelt első magyarországi kiállítás - amelyen a Szépművészetiben őrzött csaknem harminc Renoir-alkotás is kiemelt szerepet kap - kronológiai és tematikus elrendezésben ismerteti a művész fejlődését.

A tárlaton első alkalommal állították ki együtt Renoir Fekvő női akt (Gabrielle) című alkotásának mindhárom, 1903 és 1907 között készült változatát. Közülük az elsőként megfestett remekmű 2019-ben, egy gyűjteménytörténeti jelentőségű vásárlás révén került a Szépművészeti Múzeum tulajdonába.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek