Ingyenes családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Az irodalom életre kel(l) címmel családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) szombaton: a rendezvényen egyebek közt gyerekeknek szóló zenés, mesés előadással, animációs filmmel, fegyverkiállítással és irodalmi beszélgetésekkel is várják az érdeklődőket a FSZEK Központi Könyvtárában – adta hírül az MTI.

Ingyenes családi nap a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.Forrás: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Regények és más irodalmi művek újjászületése - filmen, színházban, zenében és megannyi más módon - a kiindulópontja a Budapest Könyvfőváros keretében szervezett szombati ingyenes rendezvénynek - olvasható a könyvtár szerdai közleményében.

Mint írták, a Budapest Könyvfőváros keretében megrendezendő családi napon a Füge Produkció - Pagony - Hab a tortán! Medveálom madárszárnyon című előadása és Paár Julcsi Rókatánc című zenés, mesés komédiája várja a gyerekeket a Wenckheim-palotában. A rendezvényen a BABtérrel saját animációs filmet készíthetnek a gyerekek, míg A történetek életre kelnek című rajzos foglalkozás keretében Dudás Győző grafikussal és Bosnyák Viktória íróval találkozhatnak az érdeklődők.

Nagyobbaknak szól Tóth Maja beszélgetése Zoltán Áron színésszel, a Vígszínház A Pál utcai fiúk adaptációjáról. A Gyűrűk Ura világának kedvelőit a Magyar Tolkien Társaság várja tündeírással, játékokkal, fegyverkiállítással. A VISU slowdesign pecsét- és printkészítő workshopot tart, a Sárkányos Gyerekkönyvtárban pedig az Apa olvas! program keretében lesz közös diafilmnézés Varró Danival, valamint papírszínház Dávid Ádámmal. Lesznek kézműves foglalkozások, valamint a Figurina Bábszínház Grim(m)aszok tárgyjátéka című előadását mutatja be - olvasható a közleményben.

A gyerekeket és a felnőtteket is izgalmas programokkal várjákForrás: Facebook/FSZEK Központi Könyvtár

Felnőtteknek szól a Szóra bírt betűk nevű program, amelyen Székely Kriszta színházi rendezővel, Török Ferenc rendezővel és Hajduk Károly színésszel Mátraházi Zsuzsa beszélget. A 89 kalória: 60 perc kultúrafogyasztás ínyenceknek és mindenevőknek című találkozó keretében Grisnik Petra színésznővel és Juhász Anna irodalmárral Farkas Ferenc beszélget. Für Anikó és Hrutka Róbert Minden titok című zenés irodalmi estje József Attila, Ady Endre, Kaffka Margit, Bereményi Géza, Zelk Zoltán és Pilinszky János legszebb költeményeit idézi, fűszerezve Hrutka - Bereményi dalokkal.

A Zongora - Film - Zene programot a Pálffy-palota Ötpacsirta Szalonjában rendezik meg: Szalai Éva zongoraművész és Tóth Endre zenetörténész estjén olyan darabokat hallhat a közönség, amelyek egy-egy filmnek köszönhetően lettek emlékezetesek, zenetörténeti érdekességekkel fűszerezve.
A program a Budapest 150 eseménysorozat keretében a Fővárosi Önkormányzat támogatásával valósul meg. Eddig több mint 300 irodalommal, olvasással és könyvekkel kapcsolatos rendezvényre került sor, 73 együttműködő partner bevonásával - összegez a közlemény.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek