A Gerlóczy Kávéház előtt forgatott Johnny Depp

Budapesten forgat filmet Johnny Depp az olasz festő, Modigliani életéről. A film Párizsban játszódik, így a forgatási stáb nem véletlenül találta meg a magát „Párizsi kitérő Budapest szívében" jelmondattal hirdető Gerlóczy Kávéházat a Városháza mellett.

Johnny Depp, a 2003-as Volt egyszer egy Mexikó című filmben, ami a Mariachi-trilógia befejező része voltForrás: 7e Art/Columbia Pictures/Photo12 via AFP

A helyszínen a korabeli Párizs alakjainak jelmezében vártak a forgatásra a statiszták. Volt, aki százévesnek tetsző kerékpárral, mások piros, kék uniformisban álldogáltak - írja az enbudapestem.hu. A rövid TikTok videóban látszik az is, ahogy Depp éppen a stábtagokkal diskurál egy kávé és egy cigaretta mellett.

Az 1884-ben Livornoban született Modigliani a 20. századi avantgárd jellegzetes képviselője. 1906-ban Párizsban, a Montmartre-on bérelt lakást, és az ifjú párizsi művészek bohém életét élte. Azon Párizsban élő művészek közé tartozott, akik a francia fővárosban szerettek volna hírnevet szerezni, de soha nem váltak igazi franciákká, mint Pablo Picasso, vagy Marc Chagall. A festő párizsi életéről szóló filmet Johnny Depp rendezi és szerepet kapott benne Al Pacino is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek