Kezdődik az őszi szezon, jön a Múzeumok Őszi Fesztiválja

„Jövő! Menő! Múzeum!" jelmondattal szeptember 25-én indul a 18. Múzeumok Őszi Fesztiválja. Az országos fesztivál idei koncepciója a tudomány és a technológia kapcsolata, de sok figyelmet kapnak majd a természettudományok, valamint a tudományos eredmények is.

Forrás: Rudolf Eszter / Múzeumok Őszi Fesztiválja /FB

A fesztivál idén sem aprózza el, közel 130 múzeum vesz részt a másfél hónapos programsorozatban, és 700 féle programmal várja majd a múzeumba látogatókat. 

Izgalmas felfedeznivalókkal pedig már a nyitó héten is kecsegtet a fesztivál. Ezeknek a programoknak egy része pedig ingyenesen látogatható. A oszifesztival.hu oldalon ebből találunk egy nagyobb merítést:

Emberek, sorsok, fegyverek - Békés megye címmel kínál rendhagyó műtárgybemutatást, tematikus foglalkozásokat a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum hátránnyal élőknek, beilleszkedési nehézséggel küzdőknek. A Munkácsy Mihály Múzeum állandó kiállításai jelenleg átalakítás miatt zárva vannak, ezért a múzeum a gyűjteményi raktárakat nyitja meg az érdeklődők előtt.

A „Nincs talán még feledve a dal„ című előadás a Hansági Múzeumban a költészet szerelmeseit szólítja meg. A népi ihletettségű, sajátosan egyéni hangú, allegorikus költeményeket alkotó Tompa Mihály emlékét idézik meg a róla szóló előadással szeptember 26-án 17 és 19 óra között.

A következő ingyenes programra, amit a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban tartanak, érdeklődő tanárokat, tanítókat, pedagógusokat várnak a szervezők. A Tanárok délutánja a budapesti Zsidó Múzeumban című műhelybeszélgetést szeptember 28-án, 17 és 18:30 között tartják. Az interaktív bemutató apropója „A Kincsesláda titkai" című új múzeumpedagógiai kiadvány megjelenése lesz.

Forrás: Egri vár / Facebook.com

Izgalmas programot ígér a kicsiknek (óvodásoknak és általános iskolásoknak) a Dobó István Vármúzeum is. A Múzeum ebben az évben is meghirdeti rajzpályázatát a Népmese Napja alkalmából. A gyerekek feladata, hogy a kiválasztott népmeséből megjelenítsék az általuk legérdekesebbnek tartott jelenetet, szereplőt, szabadon választott technikával. A pályázás feltételeit és a pályázási határidőt az egrivar.hu oldalon találjátok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek