Nemzetközileg jegyzett galériák mutatkoznak be a Bálnában szeptemberben

Új kortárs művészeti vásár indul útjára: szeptember 21-24. között a Bálnában várja az érdeklődőket az összes, nemzetközi szinten is jegyzett magyar galéria.

Szeptember 21-24. között a Bálnában várja az érdeklődőket a Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti VásárForrás: balnabudapest.hu

A Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti Vásáron közel harminc hazai kiállító szerepel, a kurátorok pedig egytől-egyig külföldi szaktekintélyek, akik sokat tehetnek a magyar kortárs szcéna felemelkedéséért. A művészeti seregszemlén a szervezők vendégül látják a debreceni MODEM-et, amely fiatal ösztöndíjas alkotókat mutat be. 

A kiállítók között szerepel többek között az ACB Galéria, a Deák Erika Galéria, a Faur Zsófi Galéria és Molnár Ani Galéria is. Határon belül a Magyar Kortárs Művészeti Galériák Országos Szövetsége nyújt szakmai segítséget, de a szervezők együttműködnek a bécsi Vienna Contemporary csapatával is.

A szervezők minden évben felajánlják egy hazai múzeum vagy közgyűjtemény számára az ingyenes megjelenési lehetőséget, első alkalommal a debreceni MODEM válogatását ismerheti meg a közönség.A standnál a MODEM-díj négy pályakezdő nyertesének – Bíró Dávid, Dobokay Máté, Koltay Dorottya Szonja és Schuller Judit Flóra – munkáit mutatják be.

A Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti Vásár kiegészül egy jótékonysági online aukcióval is, amelynek tárgyait a kiállító galériák ajánlják fel. Az Axioart felületén lehet majd licitálni az árverésre, a befolyt összeget pedig az autizmussal élők támogatását célul kitűző Autistic Art Alapítvány számára ajánlják fel a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek