Videó: Így készült a csodálatos Forma-1-es Herendi Trófea, ami eltörött

A Formula 1 a világ legnépszerűbb, legnagyobb szabású és legprofibb gyorsasági autóversenye, amelyet több tízmilliók követnek hétről hétre a televízióban. A hétvégén a Formula–1-es Magyar Nagydíjon végül Max Verstappen (Red Bull) aratott győzelmet. Így ő emelhette a magasba a csodás Herendi trófeát, ami azonban az ünneplés közben eltört.

Forrás: Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt./Facebook

Erről a szomorú hírről a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. is beszámolt, de bejegyzésükből az is kiderül, hogy Verstappen nem marad trófea nélkül. "A diadalt beárnyékolta egy sajnálatos esemény, hiszen az első helyezett Trófeája az ünneplés következtében eltört, de mérhetetlen sajnálatunkon túl, az országimázs részeként a Trófeát pótolni fogjuk, elkészítjük újra, így Verstappen sem marad ép Herendi egyedi Trófea nélkül!" – írják. 

Másodikként Lando Norris (McLaren) szelte át a célvonalat, míg harmadikként Sergio Pérez (Red Bull) végzett. A konstruktőri tálat így a Red Bull Honda csapat nyerte. 

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. pár napja még gyanútlanul tett fel egy kisfilmet, amiben láthatjuk, milyen precizitással és gondosan alkották meg a 15 millió forint értékű, egyedi trófeát, illetve a tálat. "Így készült a szezon egyik, ha nem a legszebb trófeája! Vajon kik emelhetik majd a magasba a Formula 1 Qatar Airways Magyar Nagydíj végén?" – írták még akkor a videó mellé. Nézzétek!

A kommentelők nagy része azt írja, hogy ne készítsenek újat, mert nem vigyáztak rá és becsülték meg eléggé, mások pedig csodás gesztusnak tartják, hogy a manufaktúra ennek ellenére újraalkotja ezt a műremeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek