Kaszkadőr lovasbemutatók is lesznek az 55. Hortobágyi lovasnapokon

Lovas és kulturális programokkal várják július 14-16. között az 55. Hortobágyi lovasnapok látogatóit. A rendezvény legfontosabb célja a kulturális és nemzeti értékek bemutatása, a lovas hagyományok megélésének lehetősége lesz.

Csikósok és a Puszta ÖtösForrás: hortobagy.eu / galéria

A háromnapos esemény ideje alatt lesznek díjugrató versenyek, a nemzeti vágta előfutamaként hortobágyi vágta, kialakul majd egy gyermek lovasfalu, a mátai arénában pedig a hazai lovashagyományokból kapnak ízelítőt a résztvevők. Lesznek csikós és pusztaötös bemutatók, huszár és rendőr karusszel, valamint kaszkadőr lovasbemutatók is. A hat pusztaötös hajtó mellett pedig lesz egy hetedik, meglepetés lovas is, akinek a személye majd csak a helyszínen fog kiderülni.

Papp László, Debrecen polgármestere, az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, az 5-ös szám különösen fontos az idei programban: 50 éves a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP), és 55. alkalommal rendezik meg a lovasnapokat, amelynek szervezésében 5 éve vesz részt Debrecen.

"A debreceni identitás elképzelhetetlen a puszta nélkül, Debrecen gazdaságának és gazdagságának a forrása Hortobágy, a pásztorkultúra, az állattenyésztés alapozta meg a város gazdaságát" - magyarázta a polgármester.

A HNP igazgatója szerint azért sikeresek a pusztai rendezvények, mert az odalátogatók "más időspektrumot tapasztalhatnak meg", nem kívülálló szemlélőként vannak jelen, hanem részeseivé válnak az eseményeknek. Idén 190 éves Kilenclyukú híd, amelynek megünneplésére külön programokkal készülnek a két nap alatt.

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek