Szerelme kezdőbetűjét véste a Colosseum falába, videó készült róla

Menyasszonyunk nevét a falba vésni kétségtelenül romantikus gesztus, de egy fiatal férfinak ez most legalább 5.5 millió forintjába, de akár öt év szabadságvesztésbe is kerülhet.

ColosseumForrás: Paris Orlando

A férfi nem mást, mint a világ leghíresebb műemlékét a Colosseumot szemelte ki, hogy örök emléket állítson a szerelmével való összetartozásnak, pechére azonban videofelvétel készült róla, ahogy a falba vési a betűket: „Ivan+Haley 23"

Az olasz kulturális miniszter közzétette a felvételt, és felszólított az ismeretlen férfi „azonosításra és szankcionálásra".

Gennaro Sangiuliano hétfői Twitter-posztjában ez áll: „Nagyon súlyosnak, méltatlannak és a mérhetetlen gátlástalanság jelének tartom, hogy egy turista megrongálja a világ egyik leghíresebb helyét, egy történelmi örökségi helyszínt, mint például a Colosseumot, azért, hogy oda vésse menyasszonya nevét."

"Remélem, hogy aki elkövette ezt a tettet, azt a törvényeink szerint azonosítják és szankcionálják" - folytatta.

 A videofelvételen jól látható, amint a férfi kulcsával betűket vés a közel 2000 éves amfiteátrum falába. Az állítólagos incidens pénteken történt, és a rendőrséget a közösségi médiában megjelenő videók alapján riasztották.

Ha bűnösnek találják a férfit, legalább 15 ezer euró (5.5 millió forint) pénzbírsággal, de akár öt év börtönnel is sújtható, írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek