Szekérfelvonulás az Andrássy-úton: Érkezik az India Fesztivál

Ingyenes, egész napos programmal várják az érdeklődőket szombaton a belvárosban és a Városligetben, a Szekérfesztiválon és az India Fesztiválon.

Budapest, 2018. június 30. Krisna-tudatú hívők Szekérfesztivál elnevezésű táncos felvonulása Budapesten az Andrássy útonForrás: MTI/Mohai Balázs

A Szekérfesztivál a legnagyobb és legszínesebb indiai hangulatú ünnep Budapesten. A fesztivál fókuszába az idén 30 éves a Krisna-völgy kerül, a már hagyományos tematika mellett.

Az India Fesztivál gyermekprogramokkal, előadásokkal, workshop foglalkozásokkal, közönségtalálkozókkal, indiai- és biotermékek vásárával, valamint az indiai streetfood széles repertoárjával várja a látogatókat délelőttől 21 óráig. Napközben rendezik az ünnepi menetet: 14 órakor indul a szekér és a felvonulás a Vörösmarty térről. Idén Krisna-völgyi ökrös szekér is kíséri a színes és nagy indiai szekereket, a rathát, táncosokat és énekeseket.

A menet az Andrássy úton át a Hősök terén keresztül a Városligetbe tart, ahol a tó közelében a Vajdahunyad várral szemben folytatódik a program. A szervezők több ezer embert várnak a programokra, és a felvonulásra is, amelyen a Krisna-hívők közös zenével-tánccal ünneplik Isten egy különleges, vidám formáját. 19 órától Békemeditációs koncerttel zárul a program.

Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és BiofarmKrisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm/Facebook

A hagyomány szerint a kötelek és így a szekér húzása jó szerencsét és áldást jelent a résztvevőknek. Indiában kétmillió ember vesz részt ezen a programon, amelyet ott június 22-én, csütörtökön ünnepelnek.

A fellépő indiai művészek között lesz Gulfam Sabri, a Vocal&Tabla zenei produkció, Jigna Dixit és Hari Devi Dasi indiai táncos, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek