Van kedvenc múzeumotok? A Muzéj ideje alatt szuper programokkal vár majd

Amint kiderült, hogy mikor lesz idén a Múzeumok éjszakája, rögtön hírt adtunk róla itt a Travelo oldalán, mert szerkesztőségileg az egyik kedvenc, hazai, nyári programunkról van szó. A június 13-án tartott sajtótájékoztatón pedig kiderültek a részletek is.

Miklósa Erika örömmel vállalta az ország legnagyobb kulturális programjának népszerűsítését. A lenti kisfilmben a Skanzen Erdély részén jártForrás: muzej.hu

Országszerte 442 kulturális intézmény több mint 2200 programmal, köztük koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel vár majd bennünket június 24-én, a Múzeumok éjszakáján. A programi ide nagykövete Miklósa Erika, a Magyar Szent István-rend birtokosa, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekes lesz.

A rendezvény idén a "TRendben vagyunk" szlogen köré épül, kiemelt helyszíne pedig Veszprém lesz, ahol 13 intézmény várja majd a látogatókat. A kiemelt tematikához az intézmények csaknem 330 programmal kapcsolódnak - hangzott el a tájékoztatón.

A Neumann János-emlékévről sem feledkezik meg a program. A Muzéj ideje alatt tíz intézményben mutatják be izgalmas programok segítségével a 120 éve született, világhírű matematikus sokrétű munkásságát.

Veszprém, mint Európa Kulturális Fővárosa szintén számos izgalmas múzeumi és kísérőprogrammal készül a Múzeumok éjszakájára. Az eseményen 13 intézmény vesz részt 30 helyszínnel és több mint félszáz programmal. Ezen az éjszakán nyílik majd meg az Egry József munkásságát bemutató kiállítás a megújult Laczkó Dezső Múzeumban, és a festőművész előtt tiszteleg a Művészetek Háza tárlata is. Emellett lesznek programok a Digitális Tudásközpontban, a Margit-romoknál és a Foton Audiovizuális Centrumban is.

Látogatói infók:
Budapesten idén is egységes karszalaggal látogathatók a Múzeumok éjszakája rendezvényei és kiállításai, ezzel a karszalaggal lehet közlekedni a BKK kizárólag ezen az estén üzemeltetett múzeumi járatain is.

A tájékoztatón a Magyar Természettudományi Múzeum témája is kiderült. Az esemény középpontjában idén Dél-Amerika állat- és növényvilága áll majd. A program - a gyermekes családokra tekintettel - délután négy órakor kezdődik a múzeumban, ahol nyolc kiállítást tekinthetnek meg a látogatók, a múzeum munkatársai berendeznek egy 600 lepkének otthont adó lepkeházat, lesz élőállat-bemutató, emellett dél-amerikai ételeket is kóstolhatnak és latin zenét is hallgathatnak az érdeklődők.

A Múzeumok éjszakája programjait egytől-egyig eléritek a www.muzej.hu weboldalon, valamint egy mobilalkalmazás is az érdeklődők rendelkezésére áll. A MUZEJ EVENT@HAND applikáció ingyenesen tölthető le. Innentől kezdve már csak tervezni kell, hogy minden beleférjen, amit szertetnétek megnézni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek