Megvan a Múzeumok éjszakájának időpontja! Már készülhetünk

Az egyik kedvenc nyári programsorozatunk, amit mindig nagy rákészüléssel várunk, az a Múzeumok éjszakája. Előre megtervezzük, beosztjuk ki hova szeretne ellátogatni, intézzük az éjszakai közlekedést, megszervezzük a hazajutást. Az egész napnak ez így együtt adja azt a hangulatot, amit semmilyen más kulturális porgram nem tud nyújtani az országban. Kultúra és kaland gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Forrás: ©Csernak Balint / Múzeumok Éjszakája / Facebook.com

És most végre kiderült mikor is lesz pontosan. Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok éjszakáját minden évben a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, az idén június 24-én, szombaton rendezik meg - közölték a szervezők az MTI-vel. A kiemelt helyszín Veszprém, Európa Kulturális Fővárosa lesz.

A tavalyihoz hasonlóan idén is több száz helyszínen több ezer programmal készülnek a múzeumok és kiállítóterek. Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várnak ránk. 

A "Királynék városának" múzeumai is számos programmal készülnek. Különleges tárlatvezetések, interaktív digitális workshopok, filmvetítés, színdarab, nyomozós kalandjáték, valamint hagyományőrző programok is lesznek Veszprémben.

Forrás: Múzeumok Éjszakája / Facebook.com

Az esemény hivatalos oldala - a www.muzej.hu - a részletes programkínálattal június elején indul. Helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetők lesznek az események, mindezeken túl a Muzéj Facebook- és Instagram-oldalát is érdemes lesz követni, hiszen a szervezők a rendezvényig hátralévő egy hónapban kedvcsináló kisfilmekkel, érdekességekkel, információkkal és értékes nyereményekkel kecsegtető játékokkal is készülnek.

Nektek van a törzshelyetek, ahova minden évben visszajártok a Múzeumok éjszakája ideje alatt? Vagy igyekeztek mindig új helyszíneket felfedezni? A mi egyik kedvencünk a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, mert minden évben valami új, érdekes és szokatlan kulturális érdekességet mutat be. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek