A Skanzen is része lesz idén a szentendrei Muzéj programjainak

Egy város, egy este, egy karszalag. Ez lett a szentendrei Múzeumok Éjszakája hívószava, ugyanis a program ideje alatt tíz helyszín várja a majd a látogatókat, és idén először köztük lesz a szentendrei Skanzen is. A Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) nyolc múzeumában a művészetekben, a szentendrei Skanzenben pedig a múltban kalandozhatnak majd az érdeklődők.

A Ferenczy Múzeum Centrum esti fényekbenForrás: ©Deim Balázs

A Ferenczy Múzeumi Centrum június 24-i programjai között lesz Barcsay-kiállítás megnyitó jazzkoncerttel, játék illatokkal és képekkel Zólyomi Zsolt parfümőrrel, könyvesboltavató és Lovecraft könyvbemutató pezsgős koccintással, tárlatvezetés csokikóstolóval, zseblámpás felfedező helytörténeti túra, utcakőfestés, párkapcsolati meseest, tárlatvezetések, antropológiai előadás és afrotánc.

Ott Anna #olvass könyvklubjában ezen az estén Závada Péterrel beszélget. És egy különleges raktártúra keretében a Ferenczy Múzeumi Centrum grafikai gyűjteményének a kulisszái mögé is bepillanthatunk.

Kertmozi, fényfestés és tűzugrás

A Skanzenben időtlen kalandokkal és örök trendekkel várják a látogatókat. Ez azt jelenti, hogy Szent Iván éjjelén a Skanzen tavaly megnyílt Erdély épületegyüttesében minden megtörténhet, hiszen a szerelem és az udvarlás lesz a központi téma. Nemcsak gyönyörű századfordulós ruhákat lehet majd  felpróbálni, de valódi táncmulatságot is szerveznek piknikkel, szerelmi jóslással és titkos üzenetekkel, szerelmes tárlatvezetéssel.

Forrás: gabortokodi.com / Skanzen.hu

A Kortárs&Balett Tánccsoport bemutatója után lesz kertmozi, koncert, Fonó táncház. Fényfestés, tűzugrás és tűzzsonglőrök, kézműves foglalkozások és játékhelyszínek várják a látogatókat.

Forrás: gabortokodi.com / Skanzen.hu

Szentendrei Múzeumok Éjszakája: Egy város, egy este, egy karszalag: álomprogramok a Ferenczy Múzeumi Centrumban (FMC) és a Skanzenben. A megváltott 3000 forintos felnőtt, vagy a 1500 forintos egyermek (6-18 év) karszalaggal a Muzéj minden programja ingyenesen látogatható a városban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek