Még James Bondnak is dolgozott a díjnyertes magyar mestercipész

Mivel korábban már írtunk a sámfa készítő családról, ahol több mint 150 éve űzik a sámfakészítés mesterségét, ezért az a friss hír is bekerült a mai listánkba, miszerint Kovács Attila miskolci mestercipész lett a legeredményesebb a németországi Wiesbadenben megrendezett Inter-Schuh-Service (ISS) nemzetközi szakmai kiállításon és versenyen.

Az egyik aranyérmes cipő a négy benevezett lábbeli közülForrás: ©Fekete Zoltan/Attila Shoes / Facebook.com

A cipészmester négy benevezett cipőjével négy aranyérmet, valamint férficipő kategóriában nagydíjat nyert a megmérettetésen. Fontos tudni, hogy a versenyre benevezett lábbelik minden apró részlete kézzel készült!

Az aranyéremmel díjazott lábbelik mind egyedi darabok, amelyeket tájékoztatása szerint a cipészmester saját kezűleg készített, az első tervektől, a szabáson és a varráson át egészen az utolsó fényezésig.

A versenyen tizenhat ország negyvenhat cipőkészítő mestere mérte össze tudását minden elemében kézzel készített lábbelikkel. A verseny közleménye szerint a miskolci cipészhez tartozó Attila Shoes egy elismert márka, melynek egyik leghíresebb megrendelője Sir Roger Moore volt még 2010-ben. A rendelt cipőbe a James Bond 007 feliratot lézerrel gravírozták bele.

Forrás: MTI.hu / Facebook.com/attilashoes

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek